FCC-Segell-banner4
L\'1 de març comenca el cicle \

Notícies

L'1 de març comenca el cicle "Mirades a l'art modern" al MNAC

bonart barcelona - 24/02/12
Eude, genericBanerVictor04

El proper dijous, 1 de març, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) comença el cicle Mirades a l’art modern, que permetrà al públic acostar-se a l’art del segle xix i de les primeres dècades del XX a Catalunya a través del comentari d’una selecció de vuit obres de diferents etapes artístiques i de diverses tècniques (pintura, escultura, arts decoratives i fotografia). Davant de l’obra d’art, vuit especialistes oferiran la seva “mirada” de l’obra escollida i del seu autor i permetran als assistents conèixer millor les obres mentre les contemplen.


El cicle Mirades a l’art modern girarà al voltant de destacades obres d’artistes com ara Picasso, Juli González, Marià Fortuny, Anglada-Camarasa,  Ramon Casas, Gaspar Homar, Agustí Centelles, Enric Casanovas i Ferrer i Miró, que serviran de punt de partida per aprofundir en el coneixement de diversos episodis de l’art català i de diversos gèneres artístics.

El proper dijous, a les 19 h, Mercè Doñate, cap de la Col·lecció d’Art Modern del MNAC, obrirà el cicle amb el comentari del Nu femení, d’Enric Casanovas, un exemple de l’escultura dels artistes noucentistes i de la seva voluntat de representar la dona catalana ideal que Eugeni d’Ors va definir a La ben plantada.

El cicle se celebrarà els dies 1, 8, 15, 22 i 28 de març; 12 i 19 d’abril i 3 de maig, a les 19h, a les sales de la col·lecció permanent d’art modern. L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells