FCC-Segell-banner4
Les grans dones artistes de Phaidon

Biblioteca

Les grans dones artistes de Phaidon

Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Culturaq2w-MKl4
L'editorial Phaidon publica el 26 de setembre de 2019 i un preu de 49,95 euros Grandes mujeres artistasel llibre més complet i il·lustrat de dones artistes. El volum reflecteix una època en la qual l'art realitzat per dones és més important que mai. Moltes artistes femenines passades per alt anteriorment, ara guanyen reconeixement i valor, tant en els museus com a les galeries i subhastes. Grandes Mujeres Artistas palesa una història paral·lela però igualment atractiva de l'art per a una època que promou una major diversitat de veus.

Inclou dones històriques que en vida van ser artistes de gran èxit, però que un cop mortes van ser excloses dels relats escrits durant els segles següents, com ara Angélica Kauffman, Judith Leyster i Artemisia Gentileschi. 

També parla de moltes dones dedicades a l'art durant dècades abans de ser reconegudes i celebrades: Louise Bourgeois, Carmen Herrera, Maria Lassnig, Betty Woodman, entre moltes altres. I, per descomptat, el llibre presenta artistes contemporànies i moltes d'altres que ja són cèlebres i molt valorades, com ara Frida Kahlo, Georgia O'Keeffe, Agnes Martin, Barbara Hepworth, Yayoi Kusama, Annie Leibovitz, Bridget Riley, Cindy Sherman. 

Cada artista està representada per una obra d'art icònica acompanyada d'un breu text escrit per un expert en art, que proporciona informació de fons sobre l'artista, a banda d'explicar el treball que s'il·lustra i contextualitzar-lo històricament. 

A la imatge, detall de la portada del llibre.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura