banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Maria del Mar Bonet vista pel fotògraf Toni Catany al Palau Robert

Maria del Mar Bonet vista pel fotògraf Toni Catany al Palau Robert
bonart barcelona - 18/07/19

El Palau Robert se suma a la celebració dels 50 anys de la carrera musical de Maria del Mar Bonet amb una exposició que aplega les millors fotos que li va fer Toni Catany, Premi Nacional d'Arts Plàstiques i Premio Nacional de Fotografía, i dona a conèixer l’amistat i l’evolució creativa dels dos artistes. Toni Catany va fer la primera fotografia a Bonet el 1966 i aquella imatge va ser l’inici d’una llarga i fecunda col·laboració.

La discografia de Maria del Mart Bonet és el fil conductor de la mostra que presenta 180 obres (discos, cartells, fotografies). Toni Catany va ser l’autor de més de 60% de les portades del seus discos, cartells i fotografies. L’exposició s’estructura en els àmbits següents: Una mirada enamorada, Als ulls de l’amic, Salmaia, Retrats, i Ultramar, 2017.

A partir de les fotografies de Toni Catany, l’exposició explica la lluita de dues persones compromeses i defensores de la identitat, la llengua i la mediterrània i posa de manifest una trajectòria en comú, que va començar quan la cantant iniciava la seva carrera musical al Setze Jutges a Barcelona. Junts van fer una immersió en la Barcelona cultural del 70, en àmbits diferents però mantenint sempre una estreta col·laboració. La literatura, especialment la poesia, la música i l’art van unir els dos amics, que intercanviaven suggeriments, preferències i lectures.

L‘exposició Maria del Mar Bonet als ulls de Toni Catany, comissariada per Antoni Garau i Pep Dengra, l’organitzen la Direcció General de Difusió de la Generalitat i la Fundació Toni Catany, que la va produir amb el suport de l’Ajuntament de Llucmajor. Es podrà visitar del 18 de juliol al 17 de novembre, a les Sales 1 i 2 del Palau Robert de Barcelona.

A la imatge, fotografia del disc “Jardí tancat” (1981).
Eude, genericcanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90