Després de l'exposició antològica que la Fundació Antonio Pérez ha dedicat al pintor Bonifacio Alfonso, s'ha volgut seguir la línia expositiva amb una de les grans figures del panorama artístic nacional contemporani, Josep Guinovart. Aquesta exposició ha estat organitzada entre el Centre d'obra Gràfica Josep Guinovart de Barcelona i l'Espai Guinovart d'Agramunt (Lleida) i està comisariada per María Guinovart amb la col·laboració de Yolanda Alonso. Una mostra que presenta tres aspectes d'un artista polifacètic i que s'ha volgut traslladar a les tres seus de la Fundació Antonio Pérez.
Les exposicions es podran veure del 8 de març al 27 de maig en el Centre d'Art Contemporani de Conca; del 9 de març al 27 de maig en el Museu d'Obra Gràfica de San Clemente i del 9 de març al 27 de maig en el Museu de l'Objecte Trobat de San Clemente.
Guinovart, obra 1953-2007. És la part de l'exposició que es recull a la seu de Conca i en la qual es presenta una selecció de 45 obres originals que abasten tres aspectes importants de la seva trajectòria artística: l'obra que va fer amb referència al camp d'Agramunt, que tant li va influir en tota la seva trajectòria, els camps de blat, la llavor i el gra, les roselles, la sega, l'era, els rostolls quan l'espiga ja estava tallada, rostolls cremats, etc. D'altra banda trobem un tema recurrent en l'obra de l'artista, el mar Mediterrani, enfocat des d'una immersió en el mar en si, i de l'altre costat, el tema dels Minotaures. Finalment l'exposició es tanca amb obra de la primera època de Guinovart que abasta des de 1953 fins a 1969.
Simultàniament, en San Clemente, el dia 9 de març s'inauguren en el Museu d'Obra Gràfica l'exposició titulada Univers Guinovart, en la qual s'exposen 25 gravats de diferents èpoques i en la qual ens apropema les diferents tècniques d'estampació que utilitzava. En aquesta selecció trobem obres que evoquen els blaus del Mediterrani (blaus que veia l'artista des de la balconada de la seva casa); els colors siena del blat, dels rostolls que tant li
van marcar en la seva infància quan, fugint de la guerra, va estar a Agramunt. En molts dels gravats exposats veiem la dura petjada d'un carborundum negre, com la tinta de la sèpia, que ens transmet tota la força que emana l'obra de Guinovart. En les litografies en canvi, podem observar la delicadesa del collage que, al costat del gouache amb què l'artista enriquia cada obra estampada, fan de cada peça un exemplar únic. Les serigrafies que apareixen, són el resultat de la col·laboració a quatre mans amb el seu amic el poeta José Hierro que va donar com a fruit Les quatre estacions. Guinovart, gran lector de poesia, rendeix en moltes de les seves obres un sentit homenatge a poetes, com Salvat Papasseit, García Lorca… Mostra d'això són les litografies que aquí es presenten on apareixen versos de León Felipe manuscrits per Guinovart. Aquesta mostra és un petit recorregut per l'Univers Guinovart, que posa en relleu la importància que va tenir l'obra gràfica en tot el conjunt plàstic de l'artista.
I finalment en el Museu de l'Objecte Trobat de San Clemente, s'exposen, sota el títol L'Objecte Transformat, una selecció de 19 obres compostes per objectes que Guinovart transformava fins a aconseguir obres d'un caràcter únic i plenes d'enginy.