FCC-Segell-banner4
Les noves estructures d\'Adrian Melis a la Galeria ADN

Exposicions

Les noves estructures d'Adrian Melis a la Galeria ADN

bonart barcelona - 20/03/12
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_Esteva_Bonart_360x356
La Galeria ADN de Barcelona presenta des del 2 de març les noves estructures d'Adrian Melis. Noves estructures de producció és la primera mostra individual de l’artista cubà a la galeria ADN. Directament influït per les condicions de vida a Cuba i per la seva pròpia experiència com a expatriat voluntari a l’Estat espanyol, Melis explora els marcs rígids de les estructures sociopolotíques.

A Noves estructures de producció, Adrian Melis evidencia les posicions antagòniques entre productivitat i improductivitat, presència i absència, planificació i força laboral. Els projectes presentats a ADN són Importacions, lot N. 1; Pla de producció de somnis per a les empreses estatals a Cuba, El valor de l’absència i Aquí tothom em cuida. A Importacions, lot N. 1, Melis es proposa, gràcies a la complicitat de persones que viatgen a Cuba, enviar uns objectes tecnològics triturats. Inutilitzables, els artefactes deixen d’inscriure’s en les normatives que regulen la circulació del material informàtic/electrodomèstic. Paradoxalment, en perdre la seva funcionalitat, adquireixen un altre valor d’ús i es tornen productius d’una altra manera, com a material reciclable. Un altre treball, El valor de l’absència, descriu com l’evasió laboral pot reportar beneficis. El treballador ha estat remunerat per la seva prestació amb una quantitat de diners proporcional a l’import descomptat per l’absentisme. Aquí, la voluntat de faltar a la feina també genera una resposta creativa remunerada.

Les motivacions fonamentals dels treballs d’Adrian Melis van dirigides, com explica el mateix artista, “a la manca d’interès de les persones cap al treball com a font de guanys. La pèrdua de judicis ètics és una cosa de la qual formo part diàriament en el meu context. Aprofitar-se d’alguna cosa o d’algú per a benefici propi, ser còmplice d’una xarxa en la qual al final quedes fora de perill, són pràctiques socials que aprofito per construir una metàfora”.

A la imatge, "El valor de l'absència" d'Adrian Melis.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021