Avui dia 22 de març s'ha inaugurat de la nova col·lecció permanent del Museu del Modernisme Català amb motiu del segon aniversari de l'obertura del museu impulsat per Fernando Pinós i María Guirao, responsables de la Galeria Gothsland i Fernando Pinós de Barcelona.
El Museu del Modernisme Català està situat al carrer Balmes, 48 de Barcelona. El dia 22 de març es presentaràn vint obres inèdites que han reemplaçat a altres que deixaran d'exhibir-se durant un període de temps indetermintat. Els visitants i seguidores del museu han pogut votar i "salvar" l'obra de Ramon Borrell
La primera feina.
La família Pinós Guirao ha comentat aspectes i anècdotes relacionades amb la història de les obres presentades i han manifestat el seu interès a presentar una col·lecció viva, facilitant al visitant la seva implicació en la presa de decisions, com
Salva una obra de l'MMCat.
En aquesta nova col·lecció s'han presentat obres de Ricardo Brugada, Joan Busquets, Ramon Casas, Gaspar Homar, Arcadi Mas i Fontdevila, els joiers i orfebres Masriera, Joaquin Mir i Francesc Vidal. D'aquesta selecció destaca una espectacular arquilla-capella de la casa Busquets, amb esmalts dels germans Masriera, que incorpora una verge risoelefantina i està electrificada. El mecanisme d'obertura també és digne d'admirar. Els Masriera no havien estat presents al MMCAT fins avui. També s'han presentat uns magnífics canelobres i un cofre (tots de plata) que provenen de la Colònia Sedó.
Francesc Vidal també és present per partida doble. Ambdues obres estan realitzades en cloisonné. La primera és una taula de centre. El sobre és una explosió de color amb les diminuts boletes de vidre i el segon és un plat que decorava la planta principal de la Casa Batlló, dissenyada per Antoni Gaudí.
La nova col·leccó es completa amb treballs en mobiliari de Gaspar Homar, dels que cal esmentar el treball en marqueteria, un oli de Joaquim Mir del pati de casa seva a Vilanova i una obra de l'estada a Roma de Mas i Fontdevila considerada com una de les tres peces de referència de l'artista i que servirà com a punt de partida per un dels fundadors de l'Escola luminista de Sitges.
A les imatges, a dalt, una obra de Mir. A sota, fragment de l'obra "La primera feina" de Ramon Borrell, 1907.