FCC-Segell-banner4
Hugo Wirz, Mónica Jover i Julio Castillo a El Marge

Exposicions

Hugo Wirz, Mónica Jover i Julio Castillo a El Marge

bonart xàbia - 22/03/12
on-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonartthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Al Marge repeteix el format De 2 en 2 en el qual Manolo Oyonarte, María Luisa Pérez i Lucía Zalbidea, artistes directors de l'espai conviden a Hugo Wirz, Mónica Jover i Julio Castillo a endinsar-se a la Natura, creant àmbits compartits de dos en dos. Creadors diferents que ofereixen punts de vista i resultats diversos, i ens proporcionen la possibilitat d'introduir-nos als seus mons propis, en les seves maneres d'entendre i sentir la Natura des de la pintura, l'escultura, la fotografia o la instal·lació, des dels seus universos personals que obren pels degustadores un joc de semblances i diferències que cal viure.
Manolo Oyonarte i Hugo Wirz es “submergeixen” en l'aigua com a pretext en la seva recerca de l'harmonia entre l'orgànic i el geomètric, que des de perspectives diferents, ambdós creadors treballen des de fa molts anys. Artistes amb àmplia experiència i una dilatada carrera a les seves esquenes, exposen junts per primera vegada conjuminant les seves visions de l'aigua com a element fonamental, com a matriu on es crea la vida. Manolo Oyonarte juga amb l'aigua “domesticada” que s'allibera en contacte amb els personatges. Hugo Wirz amb les trobades entre l'aigua i la llum, creant ones, ones pleguis. María Luisa Pérez i Mónica Jover ens donen una visió mediterrània, colorista i vital de la Natura. Dues artistes per les quals l'atmosfera està plena de suggeriments que busquen i troben plasmant-les des del seu cosmos personal. María Luisa Pérez troba en les atmosferes diferents de les quatre estacions l'expressió de la naturalesa. En l'obra de Mónica Jover l'atmosfera van desdibuixant el paisatge fins a convertir-ho en una abstracció.
Lucía Zalbidea i Julio Castillo aborden el tema des de punts de vista molt diferents. Les instal·lacions de la primera amb tota la seva càrrega subtil i espiritual, contrasten amb les obres escultòriques del segon que utilitza la rotunditat del metall doblegat a les formes. Lucía Zalbidea s'aproxima a la Natura des de la religiositat de les banderes budistes tibetanes al vent. Julio Castillo recrea en els retorcimientos del metall les quatre estacions en un joc d'ocultamientos.

L'exposició es pot visitar a Al Marge dde Xàbia del 31 de març al 26 d'abril. I

A la imatge, fragment d'una obra de Wirz.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021