FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Global" de Martin John Callanan al Casal Solleric

bonart palma - 21/04/12
BanerJaumeRiba05Banner-Anastasia-180x180px_v1-cat
Global de Marin John Callanan s'esposa al Casal Solleric de Palma fins al 3 de juny del 2012.

Comissariada per Pau Waelder i Fernando Gómez de la Cuesta, Global recull algunes de les obres més recents de Martin John Callanan (Birmingham, Regne Unit, 1982). Martin John Callanan és un artista i investigador que explora les nocions de ciutadania en el món globalment connectat. L’artista es defineix a si mateix com “un artista i investigador que explora les nocions de ciutadania en un món globalment connectat”.

Interessat sobretot en la informació, les dades i el coneixement, el seu treball abasta nombrosos mitjans i se serveix tant de la tecnologia emergent com de la més corrent.

Amb la proposta Global, l’artista resident al Crida (Centre de Residència i Intercanvi d’Artistes) obre una lectura de l’espai subterrani Zona Base com una base d’exploració, un jaciment on es poden trobar les arrels de la realitat urbana contemporània.

El seu treball es basa en una metòdica recol·lecció de dades, tant del seu entorn immediat com dels fluxos d’informació que circulen per les xarxes telemàtiques d’abast mundial.  Centenars o milers de documents en forma de text, so o imatge es reuneixen en peces que juguen amb la saturació de la informació, al mateix temps que ofereixen unes mínimes claus per a la seva compressió. A través d’una fragmentació màxima, la realitat quotidiana es converteix en una Weltanschauung, la visió del món sencer des de la perspectiva d’un únic individu.

Complexa, alhora que visualment austera, l’obra de Martin Callanan reflecteix les pautes de l’experiència diària del ciutadà hiperconnectat, ancorat en la seva específica localització geogràfica i que alhora participa en un món globalitzat que aspira a comprendre en tota la seva complexitat a partir d’una informació fragmentada i incessant.

A la imatge, "Global", 2011.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021