El Palau Robert presentarà, a partir del 28 d’abril, els audiovisuals Documenting Documenta, Un dia en el Bulli i elBulli, l’últim vals, a la Sala Cotxeres del Palau Robert, coincidint amb l’exposició Ferran Adrià i elBulli. Risc, llibertat i creativitat, que mostra el talent i la capacitat d’innovar de Ferran Adrià i el seu equip.
Documenting Documenta: El reportatge recull les reaccions que va provocar, l’any 2007, la participació d’un cuiner a Documenta 12, l’exposició d’art contemporani més important del món, que se celebra cada cinc anys i dura 100 dies. El guió i la direcció són de David Pujol, amb la participació de Vicent Todolí. L’audiovisual està produït per Visual13 amb la participació de Canal+. Duració: 72 minuts. Projeccions: els dissabtes 28 d’abril, 5,12,19 i 26 de maig, i el 2, 9, 16, 23 i 30 de juny a les 17.30 h.
Un dia en elBulli: L’audiovisual explica el funcionament diari del restaurant elBulli, on servien diàriament més de 1.500 plats i hi treballaven 50 cuiners i 30 persones de servei de sala per a només 50 clients. El va dirigir Albert Adrià, a partir d’una idea de Ferran Adrià, i va ser enregistrat el 22 d’agost de 2008. Es tracta d’una producció de TVE que va comptar amb la col·laboració de Visual 13. Durada: 59 minuts. Projeccions: els diumenges 29 d’abril, 6,13, 20 i 27 de maig, 3, 10, 17 i 24 de juny, i 1 de juliol
elBulli, l’últim vals: Relat de les últimes hores d’elBulli el 30 de juliol de 2011, quan el restaurant va tancar. Ferran Adrià, gran protagonista de la vetllada, va estar acompanyat dels qui avui són considerats els millors cuiners del món i que havien passat com a stagers pel restaurant elBulli: René Redzepi, Joan Roca, José Andrés...El documental va ser dirigit per Vicens Asensio i produït per TV3, Visual13 i Minoria Absoluta. Durada: 53 minuts. Projeccions: els diumenges 29 d’abril, 6,13, 20 i 27 de maig, 3, 10, 17 i 24 de juny, i 1 de juliol.