728x90

Exposicions

"Biomorfisme. 1920-1950", comissariada per Guitemie Maldonado, a la Galeria Guillermo d'Osma

\
bonart madrid - 24/07/19

La Galeria Guillermo d'Osma inaugura el 12 de setembre  la temporada amb l'exposició Biomorfisme. 1920-1950, on s'exposaran al voltant de 60 obres entre olis, dibuixos, fotografies i escultures. La mostra es podrà visitar fins al 15 de novembre del 2019.

La mostra ha estat concebuda per Guitemie Maldonado per les galeries Li Minotaure i Alain li Gaillard de París. Historiadora i professora de la Universitat de París, Maldonado és l'autora del llibre "Le Cercle et l'amibe. Li biomorphisme dans l'art des années 1930 "(París, 2006). La mostra de Madrid reprèn aquesta idea, incorporant moltes novetats entre les quals destaca l'aportació de l'art espanyol. El biomorfisme es caracteritza per l'ús recurrent d'un tipus de formes plàstiques senzilles i irregulars que evoquen el món orgànic o biològic: neurones, amebes, cèl·lules, constel·lacions ... Són generalment curvilínies i susciten una impressió de moviment, evolució o transformació. Les formes resulten familiars alhora que intrigants, situades a la zona fronterera entre la figuració i l'abstracció. Es tracta d'un corrent bastant desconeguda però molt present en l'art de l'avantguarda internacional. No va existir mai com un moviment artístic com a tal; va ser més aviat un corrent plàstica que va marcar a un gran grup d'artistes de diferent índole i procedència que entre 1920 i 1950 van evolucionar des dels seus posicions anteriors i van produir obres amb grans coincidències estètiques, que ens fan plantejar-nos aquesta producció com un fenomen nou i individualitzat de gran interès.

La present exposició estarà composta per obres d'artistes de procedència cubista (Picasso, Fernand Léger i Georges Valmier), dadaista (Hans Arp i Francis Picabia), vinculats a la Bauhaus, (Laszlo Moholy-Nagy i Vassily Kandisnky), surrealistes (Hans Bellmer, Joan Miró, Óscar Domínguez, Victor Brauner, Arshile Gorky, Roberto Matta, Remedios Varo), constructivistes (Torres-García, Luis Castellanos, Auguste Herbin, Jean Helion, Cesar Domela, Leon Tutunjian, Luis Fernández, Étienne Béothy, Robert Michel i ella Bergmann-Michel) i un gran grup de creadors de caràcter més independent (Le Corbusier, Julio González, Alfred Reth, Serge Charchoune, Willi Baumeister, Germán Cueto). La mostra es completa amb un conjunt d'obres realitzades per artistes espanyols (Palencia, Moreno Villa, Ángel Ferrant, Maruja Mallo, Lekuona, Gabriel Celaya, Alfonso Olivares, Togores, Alemany), molts d'ells relacionats amb l'Escola de Vallecas, la seva vinculació tel·lúrica i l'art prehistòric i iber. Per acabar, s'exposaran obres d'artistes més joves (Antonio Saura i Mathias Goeritz -fundador de l'Escola d'Altamira-), que constaten que aquest corrent va ser una font d'inspiració important per a les futures generacions, arribant a ser fonamental per al naixement de l'expressionisme abstracte i l'informalisme.

Baner-180x180-pxBanner-HCB-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88