banner-elscatala-817x88px
La mostra fotogràfica \

Exposicions

La mostra fotogràfica "Les germanes Brown" de Nicholas Nixon reapareix al KBr de la Fundació MAPFRE

Nixon, N. "Les germanes Brown", 1982.
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWbanner web TA22_bonart_180x180
La Fundació MAPFRE reviu les fotografies que Nicholas Nixon va realitzar a les germanes Brown durant molts anys. Exhibeix les imatges d’aquest reconegut treball de Nixon.

Nicholas Nixon (Detroit, Michigan, 1947) es va llicenciar en Literatura Americana el 1969 i posteriorment va cursar els estudis del postgrau en Fotografia, a més d’ocupar un càrrec com a professor de fotografia en el Massachusetts College of Art de Boston. Sempre ha estat un autor que ha plasmat temes socials en els seus retrats i fotografies, i així ho ha demostrat amb les conegudes series The Brown sisters o People with AIDS.

El 1976 realitza la seva primera exposició individual al MoMA de Nova York i a partir d’aquí comença a esdevenir una figura molt important de la fotografia, sent premiat amb diversos reconeixements. Actualment les seves fotografies són unes de les més prestigioses de tot el món i es troba present a diferents museus com la National Gallery de Washington, entre altres.

Nixon és conegut per la intimitat i la complicitat que les seves fotografies en blanc i negra transmeten. Els seus primers retrats varen ser persones que es trobava als porxos de casa seva. El 1074, el fotògraf va anar a viure a Boston, lloc que va passar a ser l’escenari protagonista de les seves creacions. El 1083 va començar a fotografiar ancians de residències, treball que es pot relacionar amb el People with AID el 1988 que va aconseguir molt d’èxit.

Tots els seus treballs mostren que l’autor té un gran interès per les relacions humanes. S’interessa pels models que pateixen del sida, els ancians, nens, entre d’atles. A més els seus projectes tenen una evolució i creació llarga, com és el cas de Les germanes Brown.

Les germanes Brown és una de les obres més emblemàtiques de Nixon, en ella exposa el pas del temps, fotografiant a quatre germanes, una de les quals és la seva dona Bebe, Beverly Brown. Nixon fotografia els rostres de les germanes cada any des del 1975 amb una càmera de gran format.

Aquest projecte comença l’estiu de 1974, en una reunió familiar a la casa de camp de la seva esposa. Allà fotografia les germanes i així ho torna a fer cada any, durant quaranta-quatre anys, captant l’evolució dels rostres de les quatre noies.  Aquestes apareixen sempre en el mateix ordre, seguint la distribució de la primera fotografia. Com a espectadors, podem seguir els canvis que el pas del temps influencia en les quatre noies, manifestant que els anys ens canvien inevitablement.

Les fotografies tenen un aire d’àlbum familiar, que ens porta al passat des de la part més emocional i nostàlgica. L’ombra i els dits del fotògraf també apareixen a les fotografies en algunes ocasions, recordant que ell també forma part del grup.

La sèrie de Les germanes Brown va ser adquirida per la Fundació MAPFRE, on actualment es pot visitar fins al 5 de setembre al Centre de Fotografia KBr de Barcelona.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-