JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Ampliació del Museu de Belles Arts de Bilbao i exposició dels projectes finalistes

Ampliació del Museu de Belles Arts de Bilbao i exposició dels projectes finalistes
El projecte amb el lema Agravitas presentat per la UTE Foster + Partners Ltd + LM Uriarte Arkitektura S.L.P. ha estat elegit com la proposta guanyadora per a l’ampliació i reforma del Museu de Belles Arts de Bilbao.

La decisió ha tingut lloc un cop finalitzada la segona fase de presentació de propostes de les sis candidatures finalistes, complint així amb el calendari i procediment del concurs establert a través del conveni de col·laboració entre BBK, Patró d’Honor, i la Fundació Museu de Belles Arts de Bilbao. El jurat ha estimat per unanimitat que el projecte guanyador és el que millor s’ajusta als objectius prioritaris, com són dotar el museu de més espai per estendre la presentació de les seves col·leccions i promocionar els seus programes d’exposicions, educació i difusió.

El projecte guanyador ha de resoldre, a més, l’orientació urbana del museu, que farà novament permeable la façana de l’edifici antic avui oberta a la Plaça Euskadi, i la nova arquitectura oferirà un valor singular a la identitat de la institució.

La idea conductora de la proposta és recuperar el protagonisme de l'edifici de 1945, restablint l'entrada original. Sobre les instal·lacions existents es projecta un espai de dimensions úniques que, de forma respectuosa, s'assenta sobre els edificis de 1945 i 1970, dotant el museu de 2.000 m2 de noves galeries en una única planta diàfana i flexible. Una galeria òptima per a qualsevol comissari d'art.  A la imatge, detall del Museu de Belles Arts de Bilbao.
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90