FCC-Segell-banner4
Neix \

Biblioteca

Neix "Dicese", el diccionari eltimològic i semilògic de l'espanyol

Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
DICESE, com les seves sigles indiquen és el Diccionari El-timo-lògic i Semi-lògic de l'espanyol, una proposta lúdica de joc de paraules i sentits. Un nou diccionari de sincretismes verbals, paraules posades en la mala companyia d'altres, a vegades simples caramboles, insinuacions, girs semiòtics per la mutació d'algun fonema, maridatges enverinats i de conveniències, que mostren ambivalències de l'home i les seves societats. DICESE compta amb 180 nous termes que exploren el potencial de la llengua espanyola posant l'accent a la crítica social i l'entorn polític actual.

El diccionari, d'accés gratuït, és una plataforma digital col·laborativa i oberta a totes les persones amb inquietuds lingüístiques que vulguin aportar nous termes amb la seva corresponent definició o clau interpretativa. Només requereix estar en possessió d'algun - no calen tots - dels requisits que els antropòlegs consideren humanitzants: el gust pel llenguatge, l'enginy i la inventiva, l'humor i el somriure.

DICESE conté un sistema de votació digital que permet al lector votar a favor o en contra de la paraula. La decisió final de la incorporació d'una nova paraula al diccionari la prendrà el comitè d'experts i antropòlegs impulsor del projecte.

La idea original i el desenvolupament inicial de DICESE parteix del doctor en psicologia i antropòleg J. Carlos Baeza com a reacció i antídot, a vegades crític i satíric, davant els intents de comunicació tòxica i l'abús del llenguatge de manipulació.

Saber-ne més: www.dicese.es
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021