Arran de reiniciar la intervenció arqueològica a la vil·la romana del Pont del Treball Digne, el dia 3 de juliol, es va recuperar un cap de marbre, que possiblement representa una persona jove, i que formaria part d’una escultura o un bust a escala humana. El fragment escultòric formava part del rebliment d’un pou, datat cap al segle II dC, que confirmaria la cronologia que l’estil escultòric ja deixa veure.
Mentre s’esperen els resultats d’un estudi més acurat, que podria durar uns sis mesos, semblaria que es tracta d’una peça per anar recolzada a una fornícula o davant d’una paret, ja que la part posterior del cap només està devastat i no treballat. El cap duu un pentinat de cabells rinxolats, recollit amb una diadema i un ornament que sembla un fruit o una flor, que fa pensar que es tracta d’una divinitat relacionada amb la terra.
Es tracta d’una escultura de mida humana trobada en un context arqueològic a Barcelona, fet que converteix la troballa en excepcional, ja que són poques les restes escultòriques trobades en excavació arqueològica a la ciutat. Actualment, bona part de la col·lecció que es conserva es va recuperar del rebliment de la muralla del segle IV.
Aquesta troballa, doncs, refermaria la hipòtesis que la vil·la romana del Pont del Treball Digne seria d’un dominus pertanyent a l’elit de la societat de la Barcino antiga.
El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha destacat la importància i excepcionalitat de la troballa i ha remarcat que és el fruit de la feina sistemàtica que es fa al jaciment de la vil·la romana de la Sagrera.