MagicInterFest, el Festival Internacional de Màgia de la Costa Brava, amb figures de primer ordre mundial del món de l’Il·lusionisme i In-Dolls, el 1er Festival Internacional de Nines de la Costa Brava, se celebraran a Sant Antoni de Calonge a mitjans del mes d’agost. La voluntat dels organitzadors és que In-Dolls sigui un punt de trobada per a artistes, col·leccionistes, fabricants, compradors i distribuïdors d’Europa i de tot el món. In-Dolls se celebrarà del 9 al 12 d’agost i MagicInterFest es farà els dies 10 i 11 d’agost.
La directora d’In-Dolls i MagicInterFest, Anastasia Gnezdilova, explica el motiu d’unir dos festivals en un: ‘En els temps prehistòrics es vivia al mateix ritme que la natura. La gent sentia la necessitat d’estar protegida i segura, buscaven la connexió amb el món espiritual. L’única persona capaç d’establir aquest contacte era el bruixot, amb rituals en els que utilitzava figures, nines, que feien el paper d’intermediaris. Desprès dels rituals, aquestes nines es convertien en amulets o talismans per una persona o per tota la tribu. Nines i màgia estan presents a les nostres vides. Ara el bruixot s’ha convertit en un il·lusionista o un mag i les nines en objectes del joc o obres d’art. S`han canviat les seves funcions però tant la màgia com les nines tenen una cosa en comú, ens porten al món de fantasia, joc, teatre i alegria’.
El Festival presentarà tot tipus d’artistes de la nina i de l’osset de peluix, artistes de les cases de nines en miniatura, col·leccionistes, artesans, venedors d’antiguitats, venedors d’accessoris i de materials i venedors de nines. Un dels objectius d’In-Dolls és que aquesta trobada a nivell europeu faciliti la promoció i compravenda dels productes exposats, així com fer nous contactes entre els professionals dels diferents sectors i també amb el públic en general. Els expositors d’In-dolls provenen d’Alemanya, Bèlgica, Holanda, Itàlia, Japó, Letònia, Rússia, Suïssa, Catalunya i de la resta de l’Estat.
Un altre dels objectius d’In-Dolls és presentar les nines, no tan sols com un objecte d’art inanimat o merament un article de col·leccionista, sinó també com una eina per endinsar-nos en el món de la joia, la bellesa, la fantasia, la màgia i el joc, on cada nen i cada adult és feliç perquè es troba amb ell mateix. La presència de creadores de nines de França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Suïssa és un dels aspectes destacats d’aquesta fira. Aquestes artistes de primera línia internacional presentaran les seves creacions a In-Dolls. A més, també es podran veure nines del Museu de nines de col·lecció de Letònia (Riga) Inara Liepa, de l’Associació d’artistes de nines de Sant Petersburg/Rússia, de la Fundació ‘Nines d’arreu del món’ i Olga Lakhina/Rússia amb la col·laboració de la Casa Màgica, Museu de l’ Il·lusionisme i de la Curiositat de Santa Cristina d’Aro i del Museu del Joguet de Catalunya, de Figueres.
MagicInterFest, el Festival Internacional de Màgia de la Costa Brava portarà a Sant Antoni de Calonge primeres figures del panorama de la màgia internacional els propers dies 10 i 11 d’agost, en el marc del saló In-Dolls, el I Festival de Nines de la Costa Brava. Hi actuaran Serjo (Argentina), Pilou (Bèlgica), Roy Gardner i James (Alemanya), Arno (França), Erick Lantin i Valérie (Canadà) i Xevi (Catalunya), que a la vegada és el director artístic del festival.
Com a artistes convidats en aquesta primera edició del saló In-Dolls hi el pintor Josep Niebla, Glòria Llonch i Pia Crozet. L’exposició de Josep Niebla es podrà veure a la primera planta del Palau Firal de Sant Antoni de Calonge on també hi haurà exposada obra de Glòria Llonch i es podrà admirar una exposició d’obra de l’escultora Pia Crozet.
In-Dolls ha buscat la complicitat de diversos col·lectius i ha programat un seguit d’activitats en col·laboració amb diferents organitzacions. Així, per exemple, la cerimònia d’inauguració tindrà la presència dels Dracs de la Bisbal, el dijous, el primer dia de la Fira. Divendres al vespre hi ha prevista una cercavila amb els gegants de Sant Antoni de Calonge, que aniran des del passeig marítim fins el recinte firal.
Durant els dies de la fira hi ha previstes diverses d’activitats paral·leles com tallers per construir nines de cartró, de drap, amb robes de colors, amb vestits tradicionals i de confecció d’ossets de peluix. Hi haurà tallers de massa salada, d’argila, de cartró, de tèxtil i de bijuteria. Tant els tallers, com les pel·lícules que expliquen com es fan les nines que es projectaran van destinats a tots els públics. Diumenge a la tarda es farà un espectacle de titelles.
L’organitzador dels dos festivals és Mas Falet 1682, que té com a objectiu difondre i popularitzar els valors artístics i culturals i que està situat en un castell del segle XVII. Mas Falet espera que aquests festivals tinguin una bona acollida per part del públic i així poder-ne assegurar la continuïtat en properes edicions.
El complex arquitectònic de Mas Falet 1682 inclourà un auditori per a 700 persones, sales de concert, espais per a exposicions, esdeveniments i conferències. El projecte arquitectònic està liderat per un dels més famosos arquitectes espanyols dels últims temps, Carles Ferrater. La inauguració de l’auditori està prevista per la tardor del 2012.