banner-elscatala-817x88px
Débora Mesa i Antón García-Abril a la Biennal d\'Arquitectura de Venècia

Certàmens

Débora Mesa i Antón García-Abril a la Biennal d'Arquitectura de Venècia

bonart madrid - 26/07/12
Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
A Venècia, del 29 d'agost al 25 de novembre del 2012 el Pavelló d'Espanya –promogut pel Ministeri de Foment amb la col·laboració d'Acció Cultural Espanyola (AC/E) i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al desenvolupament (AECID)– obrirà les seves portes als visitants que vulguin participar d'una experiència arquitectònica intensa i endinsar-se en la intimitat dels projectes i mètodes d'investigació que els arquitectes espanyols tenen actualment sobre la taula i en vies de construcció.

Set instal·lacions, corresponents a cadascun dels set equips participants, mostraran els processos científics que busquen l'equilibri entre les idees i la seva necessària materialització, transcendint els productes acabats per donar accés a les raons i emocions que els han fet possibles, a les versions incompletes, a les referències de les quals es nodreixen i a les troballes. Les instal·lacions, lluny de representar certeses, serviran d'excusa als diferents equips per seguir explorant, testar les seves idees i construir prototips de les seves obres en curs, compartint així el seu àmbit de treball més viu.

Les imatges, obres, esbossos i objectes fruit d'aquestes investigacions s'exhibiran en el pavelló com a informació en cru, sense amaneixo, reunida en un espai en construcció, com l'és un laboratori o un estudi d'arquitectura; que convidarà al visitant a llegir entre línies i buscarà provocar l'aprenentatge. I en aquesta atmosfera de creativitat i invenció conviuran molt diverses aproximacions i enteniments del que és i pot ser l'arquitectura, tots ells pertinents i compromesos amb el nostre temps i la nostra cultura i la nostra societat.

SPAINLAB, l'aposta dels comissaris i també arquitectes, Débora Mesa i Antón García-Abril, que amb gran entusiasme han recolzat les institucions promotores i patrocinadores de la mostra, sorgeix amb una estratègia clara: demostrar que el veritable valor de les obres no està en la imatge final que representen i que el futur de l'arquitectura espanyola pansa pel suport i la protecció dels processos d'investigació personals; com a essència de la genètica que donarà vida a les obres. La mostra es completa amb un llibre, SPAIN-lab, que documenta el treball dels equips a traves de diàlegs i textos crítics

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura