Expo Josep Coll 2022 baner
El primer còmic de Spiderman, un dels més buscats del món, surt a subhasta

Mercat de l'art

El primer còmic de Spiderman, un dels més buscats del món, surt a subhasta

bonart barcelona - 02/08/19
180x180Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat


Un dels còmics més buscats del món, el Amazing Fantasy # 15 (1962) destacat en la llista dels 'Top 3 més buscats al món', ha reaparegut i gràcies a Catawiki, la plataforma de subhastes en línia d'objectes únics, es pot aconseguir. La subhasta comença el divendres 2 d'agost i durarà fins al diumenge 11 on se sabrà quin preu ha arribat a aquesta peça de col·leccionista en aquesta ocasió.

Es tracta d'una oportunitat única per aconseguir el primer còmic que conté l'aparició completa de Spiderman i que, el 2011 va batre un rècord, aconseguint ser subhastat per més d'1 milió d'euros. L'edició creada per Stan Lee i Steve Ditko preveu recaptar al voltant de 500.000 €, generant així una emocionant batalla entre col·leccionistes.

La saga Amazing Fantasy va anar publicant diversos números fins que, el 1962 durant l'Edat de Plata dels còmics (considerada entre finals dels anys 50 fins a principis dels 60), es va publicar l'última edició, Amazing Fantasy # 15. Un número especial en què l'aparició de Spiderman va marcar un abans i un després, ja que la saga havia perdut un gran nombre de seguidors fins arribar a la vora de l'extinció i va repuntar de nou gràcies a la fama que va adquirir aquest personatge. Amb ell, la publicació va arribar a les xifres de vendes més altes que Marvel havia vist mai fins a aquest moment donant pas al llançament d'una sèrie en solitari de Spiderman, començant amb The Amazing Spider-Man # 1. Des d'aquest moment, els superherois han format part de la cultura popular a nivell mundial, contribuint tant al sector del còmic com el del cinema, a través de nombrosos èxits de taquilla.

Patrick Vranken, director de subhastes i expert en còmics en Catawiki explica que "mentre que la majoria de nosaltres tenim bons records d'haver estalviat per als còmics durant la infància, pocs de nosaltres podíem imaginar que algun dia podrien convertir-se en cobejats objectes de col·lecció que es venen per milions. Aquesta és la nostra primera subhasta exclusiva de còmics americans (els anomenats US Comics) en el que esperem sigui una reeixida sèrie de subhastes mensuals exclusives d'aquest tipus de còmics i estem absolutament encantats de mostrar la primera aparició de Spiderman en Amazing Fantasy # 15 . Hi ha un parell de raons per les quals aquest còmic és tan popular. D'una banda, com més petit sigui el nombre d'exemplars, millor i més, si hi ha la primera aparició o la història de l'origen d'un personatge en el còmic, pot fer que valgui molt més. Considerat com un dels còmics clau per a qualsevol col·leccionista, esperem que aquest clàssic destaqui i que sigui aquesta una gran subhasta ".

Catawiki organitza més de 15 subhastes de còmics cada setmana, en més de 10 categories diferents. En el passat, Catawiki ha facilitat la subhasta d'altres còmics poc comuns que han arribat a quantitats rècord, aconseguint preus alts per als seus venedors i un plaer inestimable per als seus compradors. Per exemple, Catawiki va subhastar un dels set exemplars de Tintín al Congo (39.000 €) que originalment no estaven a la venda, i una còpia hiperexclusiva d'una edició alternativa de Tintín (68.000 €).A la imatge, "Amazing Fantasy # 15".

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68