FCC-Segell-banner4
El Museu de la Vida Rural presenta \

Exposicions

El Museu de la Vida Rural presenta "Territori local", un treball d'Anna Isan

bonart l'espluga de francolí - 12/09/12
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BanerJaumeRiba05
El divendres 14 de setembre, a les set de la tarda, s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició Territori local de la fotògrafa Anna Isan. La presentació anirà a càrrec del també fotògraf i director de Passanant-Foto Josep Bou. La mostra es podrà visitar fins al 14 d’octubre del 2012.

“El paisatge és el mirall de l'ànima del territori, és la percepció d'un lloc amb les vivències subjectives de qui l'observa. Un paisatge sempre és observat per algú, amb un punt de vista estratègic”. Aquesta mirada estratègica que descriu Joan Nogué és la que empra Anna Isan en el seu projecte Territori Local.

A partir de la seva pròpia experiència, donada pel fet de ser filla d'un petit poble de l'interior de Catalunya, Anna Isan és capaç de redefinir el món rural i d'oferir-ne una visió moderna i actualitzada. Tal com declara l'autora: “Sempre he trobat una bellesa austera i sincera en els pobles. Són llocs aparentment insignificants, en canvi contenen experiències i vivències de molta gent. No cal que siguin llocs especialment reconeguts, històricament importants o d'interès cultural. En tot cas, són llocs que desperten emocions i que estan carregats de memòria individual i col·lectiva, això els fa poderosos”.

El conjunt de fotografies mostra espais que d'entrada poden transmetre una certa sensació d'absència o de solitud. Però una mirada atenta també permet descobrir-hi marques del pas del temps i de la vida, fins i tot indicis que apunten el seu futur. A través d'una radiografia de l'arquitectura i de l'entorn rural, Anna Isan confronta plans generals i micropaisatges, enquadraments amplis i aproximacions que ressalten els detalls i les textures subtils. Les imatges es succeeixen establint un joc visual de contraposicions i metàfores.

D'aquesta manera, uns espais tangibles, que podríem delimitar i situar en un mapa, es desdibuixen i perden la seva referència geogràfica. Les acurades composicions, que enfoquen l'atenció a les formes i als colors vius i densos, fragmenten el paisatge i l'universalitzen. Algunes imatges ens acosten directament al món rural, mentre que d'altres esdevenen intrigants i misterioses pel seu caràcter abstracte o minimalista. Anna Isan demostra una agudesa visual captivadora, la qual ens convida a apropiar-nos de les seves imatges i de la seva força expressiva.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88