Expo Josep Coll 2022 baner

Certàmens

SCREEN Projects es fa càrrec del Pavelló de Barcelona de la 9ª Biennal de Xangai

bonart xangai - 17/09/12
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
SCREEN Projects serà la empresa encarregada del Pavelló de Barcelona de la 9 ª Biennal de Xangai. Els Pavellons de Ciutats són la novetat de la pròxima edició de l'esdeveniment cultural més important d'Àsia, en el qual una selecció de ciutats contribuirà des de la seva pròpia perspectiva al tema general de la biennal, Reactivació.

El comitè d'experts de la Biennal de Xangai ha seleccionat la ciutat de Barcelona com a ciutat "reactivadora". Com a comissaris, Screen Projects ha comissionat a Miralda el projecte expositiu que porta per títol Twin Tastes & Tongues.

Partint del fet que Barcelona i Xangai són ciutats germanes des de 2001, el projecte proposa una trobada entre els sabors i els sabers d'aquestes dues ciutats i cultures. La peça de vídeo central reuneix les imatges de plats, cuines i mercats gravats en 9 barris de cada ciutat que l'artista ha recorregut. A cada banda i sobre els vidres de l'espai de prop de 500 m2, dues dotzenes de llengües bicèfales (BCN / SH) documentar amb fotografies i mapes les tradicions culinàries dels 9 barris de cada ciutat, ordenats segons els 9 síndromes més generals del diagnòstic de llengua de la medicina tradicional xinesa. El públic també serà un element actiu del projecte, a qui es convidarà a contribuir a través d'un friso-pissarra.

La 9a edició de la Biennal de Xangai tindrà lloc l'1 d'octubre 2012 fins al 31 març 2013, tindrà lloc al nou Museu d'Art Contemporani de la ciutat, inaugurat per a l'ocasió. Aquesta edició ha estat comissariada per un equip liderat per Qui Zhijie i compost per Boris Groys, Jens Hoffmann, Johnson Chang Tsong-Zung. Gràcies a l'ampliació i dimensió del projecte, s'esperen més de 8 milions de visitants.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021