banner-elscatala-817x88px
Els millors reportatges fotogràfics de “The New York Times Magazine” al Palau Robert

Exposicions

Els millors reportatges fotogràfics de “The New York Times Magazine” al Palau Robert

bonart barcelona - 19/09/12
Nial nou-180x178Eude, generic
El Palau Robert presenta a Barcelona, a partir del 28 de setembre, l’exposició  The New York Times Magazine. Fotografies, una reflexió sobre la naturalesa de la fotografia i el paper de les revistes en un moment crucial de la història i l’evolució de l'edició impresa.

La mostra, que té com a comissaris l’editora fotogràfica de The New York Times Magazine Kathy Ryan i Lesley A. Martin, l’organitzen el Palau Robert, la fundació Aperture, pionera entre les institucions dedicades a la fotografia en l’àmbit internacional, i l’empresa Canopia, representant exclusiva  d’Aperture a Espanya, que es dedica a la gestió integral de projectes culturals, consolidada en el sector gràcies a la seva tasca de difusió de la fotografia.

The New York Times Magazine, una referència inqüestionable en la fotografia contemporània en mitjans de comunicació, ha esdevingut un espai de llibertat  per a tots els fotògrafs. Durant més de trenta anys, la publicació ha explorat totes les possibilitats i aplicacions de la fotografia. A través dels seus encàrrecs, la revista ha donat a conèixer treballs dels més destacats fotògrafs i ha cobert totes les disciplines del medi: el fotoperiodisme, el reportatge de moda, el retrat i la fotografia conceptual.

El públic podrà gaudir de més de 130 obres de 35 destacats artistes, entre els quals trobem: Chuck Close, Jeff Koons, Annie Leibovitz, Sebastião Salgado, Lynsey Addario, David Armstrong, Lyle Ashton Harris, Roger Ballen, Lillian Bassman, Fred Conrad, Gregory Crewdson, Philip Lorca diCorcia, Rineke Dijkstra, Mitch Epstein, Ángel Franco, Lee Friedlander, Nan Goldin, Edward Keating, Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin, Mary Ellen Mark, Steve McCurry, Ryan McGinley, Jeff Mermelstein, Abelardo Morell, Simon Norfolk, Michael O'Neil, Paolo Pellegrin, Jack Pierson, Alfred Seiland, Nancy Seisel, Andrés Serrano, Malick Sidibé, Larry Towell, Lars Tunbjörk i Hellen van Meene.

Kathy Ryan, editora fotogràfica de The New York Times Magazine i comissària d'aquesta exposició, ofereix una oportunitat única per conèixer els processos creatius de la revista: fulls de contactes, fotos, quatre vídeos, correspondència personal de l'editora,  comprovants  i les revistes originals.

L’exposició, que es podrà veure al Palau Robert fins al 2 de desembre de 2012, compta amb el patrocini del Banc Sabadell. S’ha presentat recentment, amb una acollida excel·lent de públic i crítica, en la passada edició del festival de fotografia Les Rencontres d'Arles i al FOAM d'Amsterdam.

A la imatge, Sense títol (De la sèrie Dream House”, 2002, de Gregory Crewdson. Cortesia de l’artista.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito