banner-elscatala-817x88px
Photographic Social Vision presenta la exposición World Press Photo 2012

Exposicions

Photographic Social Vision presenta la exposición World Press Photo 2012

bonart barcelona - 04/10/12
La-Galeria-201602-recursBanner-300x250_1
La Fundació Photographic Social Vision organitza per vuitè any consecutiu l'exposició internacional World Press Photo al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La mostra, que recull les 156 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme, compte en aquesta edició amb un fotògraf català, Samuel Aranda, com a guanyador de la màxima categoria del concurs, el World Press Photo of the Year, amb una imatge presa durant les revoltes al Iemen.

Photographic Social Vision presenta l'exposició World Press Photo, una de les mostres fotogràfiques que concentra més públic a Barcelona amb 35.159 visitants a la passada edició. Considerada mundialment com la més important en l'àmbit del fotoperiodisme, World Press Photo destaca per la qualitat de les seves fotografies, així com pel debat i la crítica que generen cada un dels treballs presentats. Una cita amb els esdeveniments socials, polítics, culturals i esportius de l'últim any que també és un aparador per als millors fotoreporters del moment, oferint-los l'oportunitat de presentar un treball moltes vegades censurat pels governs i els mitjans.

Sota el lema Material sensible, Photographic Social Vision convida els visitants a reflexionar sobre l'estat actual, la naturalesa i el paper de la fotografia documental en l'actualitat, una de les poques fonts de veracitat en l'extensa oferta de missatges i imatges expressament manipulades que consumim cada dia. Els continguts de la mostra World Press Photo són un termòmetre del context social mundial necessaris per matisar la nostra consciència pública i memòria històrica. "El fotoperiodisme afecta qui l'exerceix, a qui el consumeix ia qui és documentat. És vital valorar i protegir en aquests temps difícils i confusos",comenta l'organització.

La fotografia guanyadora d'aquesta edició, del fotògraf català Samuel Aranda, immortalitza a Fatima al-Qaws bressolant al seu fill Zayed de 18 anys, que ha patit els efectes del gas lacrimogen després de participar el 15 de octubre de 2011 en una manifestació al carrer a Sanaa, Iemen.

L'exposició es podrà veure del 29 novembre 2012 al 6 de gener de 2013.

 

A la imatge fotografia de Samuel Aranda

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-