FCC-Segell-banner4
“Miró! Poesia e Luce” al Palazzo Ducale

Exposicions

“Miró! Poesia e Luce” al Palazzo Ducale

bonart gènova - 04/10/12
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1
El tinent de batle de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Palma, Fernando Gilet, i la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Elvira Cámara, han participat avui en la presentació de l'exposició Miró! Poesia e Luce a la ciutat italiana de Gènova. A l’acte també han assistit Carla Sibilla, assessora de Cultura i Turisme de la Comunitat de Gènova, Luca Borzani, president del Palazzo Ducale Fondazione per la Cultura i María Luisa Lax, comissària de l'exposició.

Gilet ha ressaltat que "aquesta exposició, a més de donar a conèixer importants obres de la col·lecció dels fons de la Fundació, ha permès reproduir el taller Sert, espai anhelat i somiat per Miró, i que només a Palma de Mallorca es pot trobar, ja que va ser a Palma on el pintor va decidir viure”. El Palazzo Ducale exhibeix, des del 5 d'octubre de 2012 al 7 abril 2013, una exposició exhaustiva de l'obra de Joan Miró (1893-1983), el gran artista català que va deixar una empremta inconfusible en els moviments artístics europeus d'avantguarda. Aquesta exposició presenta més de 80 obres mai abans vistes a Itàlia, que inclouen 50 sorprenents i magnífiques pintures de gran format, escultures de terracota, bronze i aquarel · les, totes elles procedents de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca, que les ha cedit per a la seva presentació a Itàlia.

La mostra vol il·lustrar l'última etapa de la producció de la llarga vida de l'artista, quan finalment va fer realitat un dels seus grans somnis a Mallorca el 1956: un enorme espai propi on treballar-Taller Sert i Son Boter-, protegit per la pau i el silenci que només la natura pot oferir. Amb motiu de l'exposició, l'anhelat estudi de Miró ha estat totalment reconstruït en l'espai de la sala expositiva del Palazzo Ducale. Patrocinat per l'Ajuntament de Gènova i el Palazzo Ducale Fondazione per la Cultura, Miró! Poesia e Luce és una exposició produïda i organitzada pel Grup Arthemisia i 24 ORE Cultura - Gruppo 24 ORE en col·laboració amb la Fundació Pilar i Joan Miró i l'Ajuntament de Palma de Mallorca. Està comissariada per María Luisa Lax Cacho, considerada com una de les investigadores més expertes de l'obra de Miró a nivell mundial. L'exposició arriba a Gènova després d'haver registrat un gran èxit de visitants al Claustre de Bramante de Roma.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells