FCC-Segell-banner4
El projecte “Rius de llibres” distribueix 19.000 llibres durant el seu primer any de funcionament

Notícies

El projecte “Rius de llibres” distribueix 19.000 llibres durant el seu primer any de funcionament

bonart girona - 08/08/19
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014BanerJaumeRiba05
El projecte “Rius de llibres” ha complert el seu primer any de vida aquest estiu amb una xifra total  de 19.000 llibres distribuïts per la ciutat. La iniciativa, fruit de la col·laboració entre l’entitat Connexió Papyrus i l’Ajuntament de Girona, va arrencar el dia 2 d’agost del 2018 amb un únic punt de distribució d’exemplars a l’estació d’autobusos de Girona i amb l’objectiu d’apropar la lectura a llocs d’afluència ciutadana de la ciutat.

Des de llavors, la iniciativa s’ha estès pel municipi amb l’obertura de quatre punts de distribució més: al Centre Cultural La Mercè, a la Biblioteca del Campus de Montilivi i a la Biblioteca del Campus de Barri Vell de la Universitat de Girona i, per últim, a les instal·lacions del GEiEG de Sant Ponç.

La iniciativa va néixer de la voluntat conjunta de l’Ajuntament de Girona i de Connexió Papyrus de desenvolupar un projecte que facilités l’accés a llibres de segona mà en llocs de gran afluència ciutadana. D’aquesta manera es podrien distribuir excedents de llibres de què disposa l’entitat i s’aproparia la lectura als ciutadans i ciutadanes de Girona.

De fet, ambdós organismes col·laboren habitualment, atès que l’entitat Connexió Papyrus és una de les que rep fons de la biblioteques municipals que es donen de baixa i que poden ser d’interès en la tasca que aquesta realitza. A més, és un dels llocs on s’adreça a les persones que tenen interès en fer donacions de fons particulars que no tenen cabuda a les biblioteques.

A banda de Connexió Papyrus, col·laboren també en el projecte CIMALSA, l’entitat gestora del punt ubicat a l’estació d’autobusos; la Universitat de Girona, i el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG).

El nom “Rius de llibres” al·ludeix al fet que Girona és una ciutat envoltada de rius, que les “cases de l’Onyar” són un bon emblema-postal del municipi i que els llibres s’hi mouen i flueixen, talment com rius.

Imatge de la inauguració del primer punt de distribució de llibres.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88