Cada nova edició de Feriarte, Fira d'Art i Antiguitats, representa una ocasió única per conèixer la millor selecció d'obres plàstiques, des de l'Edat Moderna fins als nostres dies. Un saló organitzat per IFEMA que, del 17 al 25 de novembre, significa una trobada amb la creació pictòrica de diverses èpoques i orígens, en el qual els amants de la pintura veuran representats pràcticament tots els estils i les escoles de major renom.
Les pintures presents a Feriarte abasten multitud de moviments, des de la pintura medieval, gòtica, renaixentista o barroca, fins a autors contemporanis consagrats en l'escena actual nacional i internacional. En definitiva, una trobada que convida a fer un complet recorregut per la Història de la Pintura, en què els aficionats a l'art poden admirar i comprar obres dels més reconeguts mestres.
La representació pictòrica a Feriarte arrenca amb els grans mestres de l'Edat Moderna, des dels segles XIV a XVI. D'aquesta manera, la Galeria Bernat mostra una pintura al tremp sobre fusta de Joan Reixac, Santa Maria Magdalena, considerat l'autor més important a València, en la segona meitat del segle XV, i pintor real amb Joan II d'Aragó. Actualment es conserva obra seva al MNAC de Barcelona, el Museu de Belles Arts de València, el Museu Norton Simon de Pasadena-Califòrnia-, i el Museu Nacional de Belles Arts de Xile. Theotokopoulos, presenta una pintura al tremp sobre taula de Bartolo di Fredi, la Verge amb el nen, - Siena, circa 1330-1410 -. A més, exposa una àmplia representació d'obres dels segles XV i XVI d'autors com Jan Brueghel II i Pieter van Avont; Adrian Jansz Kraen; G. van Deynum; Frans Francken II, Pieter Pourbus i Albert Cornelis, entre d'altres. A l'espai de Plaza Antiques, els visitants poden admirar, entre altres, un oli francès, de Nicolás Leseur, Músic sobre paisatge, ca. 1600. Igualment, la pintura holandesa té una gran representació en Soraya Cartategui entre les quals destaquen obres d'Abraham Jansz Storck, Moll amb nombroses embarcacions,-ca. 1670-75 -, Pieter Leermans, Jove amb una guitarra apuntada a una finestra,-ca.1680-, i Jan Jansz de Heem, amb una natura morta de ca.1675-80. Així mateix, la Sala Nonell, participa a Feriarte amb l'obra del també holandès Egbert Van Heemskerk, Festa d'un poble, un oli sobre pell que conforma un paravent holandès de sis fulls.Palau Antiguitats amplia l'oferta d'obres dels autors espanyols més reconeguts com un aiguafort de José de Ribera-ca.1621-i un altre de Francisco de Goya, Ni així la distingeix, de finals del s. XVIII. Per la seva banda, Alcora Antiguitats mostra, entre d'altres, una obra, Immaculada Concepció, d'Alonso de l'Arc -1692 -, i una natura morta de Pedro de Camprobín, c. 1650. Del s. XVII, Anna Chiclana aposta pel pintor Willen Van Herp, amb un oli sobre coure, Interior de Taverna. Javier Martí exposa una obra de l'escola Italiana de finals del s. XVII titulada Gerro amb flors. Si s'escau, Marita Segòvia posa en escena una Parella de vistes de Nàpols, elaborat per l'escola Napolitana a mitjans del s. XVIII. Miguel Cebriàn mostra una parella d'olis del s. XVIII, atribuïda amb probabilitat el pintor mallorquí Miquel Bestard i Coventry, un oli sobre taula de Baldomero Galofre, Fira. De la mateixa manera, es pot contemplar a l'espai de Serrano Antiquaris 1945, una escena religiosa de Vicent López Portañas. De la primera meitat del s. XIX, Juan Matesanz (STUCO), aporta un oli sobre llenç, Senyora, de l'escola Holandesa.
Les arts plàstiques modernes també tindran el seu espai a Feriarte, ampliant així les possibilitats dels compradors i la riquesa visual de tots els visitants i aficionats. L'art contemporani presenta determinats valors afegits especialment apreciats en les tendències decoratives actuals, com l'extraordinària varietat en les seves formes, materials, interpretacions estètiques, escenificacions i processos de creació. El recorregut pel segle XX l'inicia Davi Cervelló amb un oli sobre llenç de Ramon Casas, de 1900, i continua la Galeria Lorenart que aporta, entre altres, una obra mestra de Diego de Regoyos, de 1902, exhibida en els seus grans exposicions, Arbres i Bous. La Galeria Jorge Juan assisteix, entre d'altres, amb un oli de Francisco Pradilla, de 1906. Príncep i Vidaud aposta per 13 dibuixos, en aquarel · la i tinta sobre paper, originals de Rafael Barradas, 1920, que es troben a la carpeta on l'artista els va enviar a l'editorial. Per la seva banda, Gothsland presenta Casque d'Or, un oli sobre tela de Ignacio de Zuloaga. Art Petrixol exhibeix l'obra Capvespre, del mestre Joaquim Mir Trinxet. La Galeria d'Art Roger Viñuela mostra una obra d'Eliseo Meifrén Roig, Platja de Santa Cristina, i precisament del seu company i amic, Santiago Rusiñol, la Galeria Jordi Pascual exposa una pintura que forma part de la sèrie que l'autor va dedicar als jardins d'Aranjuez. La galeria d'art Anna Ruiz porta Els Clows, un oli sobre cartró, de Cels Lagar, de 1935. Així mateix, mostra obres de Josep Tapiró i Eliseo Meifrén Roig, entre d'altres. En el cas de Mayoral Galeria d'Art, aposta per un goauche i tinta sobre paper, datat de 1937. El pintor Luis Feito, amb la seva obra N º 370, l'any 1962, es pot admirar a la Fira de la mà de la Galeria Benlliure. Dolors Junyent Galeria d'Art aposta per una obra de Josep Guinovart, Com boca, l'any 1975, una de les etapes més creatives de l'autor. I de 1978, la Galeria Montenegro exposa El Circ, de Josep Amat. Així mateix, la Galeria d'Art Alfonso XIII mostra un oli de 1986 de José Manuel Broto. De la mateixa manera, la Galeria del Cisne mostra una obra de Carles Nadal, "Port", un oli sobre llenç. I Daniel Cardini una del americà Alek Katz, John, de 1989, a més d'una altra del mexicà Bosco Sodi, de 2011, autor que també és representat per Principal Art amb Organic Pink, 2009, que alhora exposarà una obra d'Antoni Tàpies, Sense títol, 1999.
A tots aquests mestres de la pintura presents a Feriarte, se sumen els noms d'altres grans artistes que han aconseguit el reconeixement internacional i han posat a la pintura en els primers llocs de cotització. Així, els visitants podran contemplar obres de Pablo Picasso, pintures de les diferents etapes del geni català Joan Miró, i altres artistes, com Joan Muñoz, Manolo Millars, Dalí, Jaume Plensa, Eduardo Chillida i Antoni Saura, entre molts altres.