Addaya Centre d'Art Contemporani d'Alaró i la Sala Sacma de Manacor, signen un acord de col·laboració que unirà els dos espais mitjançant la programació i artistes. Els responsables d'un i altre espai treballaran conjuntament en la selecció d'artistes que exposaran a partir d'ara a la galeria manacorina. El dia 20 de desembre s'inaugurarà a la Sala Sacma, la primera exposició fruit d'aquesta unió. Es tracta d'una exposició individual de Toni Barrero (Sóller, 1971), artista habitual de la galeria Addaya, en què ha exposat en 3 ocasions de manera individual i en altres nombroses ocasions de forma col · lectiva, i que fa només unes setmanes va participar en Room Art Fair a Madrid.
Nadège You i Tomeu Simonet, responsables de Addaya Centre d'Art, han apostat sempre, per un projecte localitzat a la perifèria, una aposta sabent les dificultats que comportaria, el que els ha fet treballar encara amb més força i ímpetu, i amb una aposta clara per ser un referent des Alaró, de l'art contemporani emergent. Un projecte, que poc a poc s'ha anat guanyant la confiança d'artistes, col·leccionistes i aficionats a l'art. Des del centre Addaya, obert fa més de 8 anys, s'ha consolidant un projecte que no només ha contemplat l'exposició d'art contemporani. S'ha de tenir en compte la important tasca que aquest espai i els seus responsables estan duent a terme mitjançant el seu projecte de residència d'artistes, del qual s'han beneficiat ja prop de 30 artistes de llocs tan diversos com Singapur Taiwan, Alemanya, Zimbabwe, Àustria, Suïssa, així com nombrosos artistes espanyols, molts d'ells artistes amb important presència en el circuit expositiu nacional o internacional, com Xavi Muñoz, Ruth Morán, Manuel A. Domínguez, David Crespo, Juan Carlos Martínez, Sito Mújica, Paco i Manolo, o Andrés Senra, entre d'altres.
D'altra banda, la Sala Sacma (Sala d'Art i Cultura de Manacor), oberta el setembre de 2007, ha funcionat sempre com espai expositiu i centre cultural, convertint-se en aquests poc més de 5 anys en un espai dinamitzador de l'activitat cultural i artística de Manacor.
Els responsables d'aquesta iniciativa, Francisca Rufiandis, Joan Brunet i Antoni Sansó, destaquen que tot això ha estat possible sempre, gràcies a la inestimable participació de diferents col·lectius com 39 Escalons, Dones de llevant o Arrels. La sala, ha realitzat i presentat diferents actes culturals com cicles de cinema, teatre en petit format, concerts, conferències, així com jornades entorn de la bioconstrucció. I ha presentat anualment unes 6 exposicions, presentant artistes com juliol Balaguer, Rafael Perelló, Rafael Amengual, Riera Ferrari, Miquel Mesquida, Llorenç Ginard, Pep Miralles, Catalina Canoves, Sarasate, Jesús Ballester, o Joan Brunet, entre molts altres.
Els responsables d'aquests dos centres després de mesos de trobades i reunions van arribar a un acord, que permetrà presentar a la Sala Sacma de Manacor artistes fins ara desconeguts a la ciutat. Mitjançant aquesta col·laboració, es buscarà potenciar encara més, la secció d'exposicions amb la presentació d'artistes emergents d'àmbit nacional i internacional, sense oblidar les propostes d'artistes d'àmbit més local que gaudeixen de gran nivell. La Sala Sacma pretén convertir-se així, en un espai de referència amb propostes artístiques i projectes expositius de primer nivell, convençuts que així ajudaran a enriquir la vida artística i cultural de la ciutat de Manacor, que ja gaudeix d'un ambient molt viu, i participatiu, i d'una tradició artística important.