FCC-Segell-banner4
Gustau Carbó Berthold presenta \

Exposicions

Gustau Carbó Berthold presenta "Maduresa" a la Fundació Valvi

Ricard Planas girona - 17/01/13
BONART-180x180-Cervells180x180
Del 17 de gener i fins al 2 de març del 2013, la Fundació Valvi de Girona presenta l’exposició Maduresa, de Gustau Carbó Berthold.

Desxifrar l’imaginari d’un artista sempre és una tasca complexa, gens fàcil. A més, els imaginaris són calidoscòpics, múltiples, infinits. Els de Gustau Carbó Berthold, també. Aquest home nascut a Barcelona el 1941 i que ha trobat a la vila de Cadaqués la pau i alhora l’excitació necessàries per confrontar-se, diàriament, amb la pintura com a motor de la seva existència. Un motor que fa dècades que comparteix amb la pintora japonesa Nobuko Kihira. I potser, a partir d’aquest diàleg entre cultures diferents, tot i que amb més afinitats del que pot semblar a primer cop d’ull, s’arriba a capir, d’alguna manera, l’itinerari en la pintura de Carbó. Un camí que evoluciona des dels orígens pop i fins a les matèries visuals i tel·lúriques actuals. De les formes de color elèctric de l’efervescència de l’art pop dels anys 60 i 70 com a moviment de cultura popular, amb una potència esclatant de cromatismes, i fins a les derivacions de present, que juguen a cavall entre un informalisme de textura visual i una abstracció lírica.

Així doncs, a aixopluc d’aquest paraigües estètic i conceptual, i sense cap dogme sinó anar fent a complaença i d’acord amb la seva veritat interior, s’ha construït el cosmos creatiu d’un home humil. Un homenot –diria Josep Pla– sense pretensions de vanaglòria, que disfruta en la intimitat, entre els amics i sense fer fressa, però sí fent una remor incessant! Cadaqués ha estat un espai clau per possibilitar tot aquest desenvolupament.

Carbó i els seus formats grans i potents ens conviden contínuament a submergir-nos en un mar gens calmat, ple d’esperances i tempestes. Els seus blaus elèctrics barrejats amb terrossos volen i dolen desdibuixar l’esdevenidor difús i abstracte. Al cap i a la fi, el plasmen amb contundència, mirant sempre endavant, evolucionant i posant de manifest que l’acció de crear és una aventura contínua.


A la imatge, "Espai ocre3. Posicions" de Carbó Berthold. 2012.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells