L’arqueòleg Josep Maria Nolla tractarà l’art i els rituals funeraris a l’època romana en la segona conferència del cicle “L’altra cara de la vida”a la Casa de Cultura, que complementa l’exposició sobre art i cultura funeràries que aquest centre cultural acull fins el pròxim 6 de març. Catedràtic d'Arqueologia a la Universitat de Girona, va ser director de l'Institut del Patrimoni Cultural i vicerector de recerca en Humanitats de la mateixa UdG. Especialista en l'època romana, ha realitzat excavacions arqueològiques en nombrosos jaciments a Catalunya i a Itàlia (Magna Mater d'Ostia). És autor de nombrosos llibres i articles. També va ser conservador del museu i el conjunt monumental d'Empúries.
El pròxim 30 de gener intervindrà en el cicle l’arqueòloga Bibiana Agustí, que se centrarà en les èpoques medieval i moderna, i ho farà des d’un punt de vista essencialment antropològic. El cicle es clausurarà amb una taula diàleg sobre la visió actual de la mort amb Narcís Bardalet, metge forense, Francesc Torralba, doctor en Filosofia i Teologia, i Xavier Poch, director de Mémora a la zona est de l’Estat espanyol.
L'exposició L'altra cara de la vida. Cultura funerària ahir i avui. Una aproximació a la visió de la mort i als rituals i l’art funerari al llarg de la història a través de més de 125 peces: eines i ceràmiques prehistòriques, urnes iberes, àmfores fenícies, màscares de l'antic Egipte, ornaments grecs o joies romanes. La mostra, que vol ser alhora una invitació a reflexionar sobre el significat de la mort, es complementa amb un cicle de conferències sobre els rituals i l’art fúnebre en les diverses èpoques històriques. “L'altra cara de la vida” es pot visitar fins al 6 de març de 2013 de dimarts a dissabte, de 13 a 21h (festius tancat).