FCC-Segell-banner4

Convocatòries

ARCOmadrid falla el dia 15 de febrer el Premi Illy SustainArt

bonart madrid - 12/02/13
Impremta Pages - banner-180x178banner web TA22_bonart_180x180
Dedicat a la secció Solo Projects: Focus Llatinoamèrica, el guardó reconeixerà amb 15.000 a l'artista guanyador, que serà seleccionat per un jurat internacional format per Natalia Majluf, Directora del Museu d'Art de Lima; João Fernandes, Sotsdirector de Conservació, Investigació i Difusió del Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia; Jesús Carrillo, Cap de Programes Culturals del Departament d'Activitats Públiques del Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia; i Carlo Bach, director d'art d'illycaffè. El premi serà presentat per Carlos Urroz, director d'ARCOmadrid.

El premi també ofereix la possibilitat de presentar un projecte per realitzar una illy Art Collection, i l'ingrés com a artista en la plataforma www.illysustainart.org, un projecte que va neixer l'any 2007 com un aparador obert al món de l'art contemporani que vol convertir-se en un punt de trobada cultural de referència per a l'intercanvi d'artistes i comissaris procedent dels països emergents. En aquesta plataforma digital, els artistes tindran l'oportunitat de mostrar els seus treballs a un panell de reconeguts experts a nivell internacional com Meskerem Assegued, Carlo Bach, Carlos Basualdo, Sumen Gopinath, Gerardo Mosquera, Michelangelo Pistoletto, Mariangela Mendez Prencke i Angela Vettese. Illy SustainArt també neix amb el propòsit d'expandir a la comunitat artística internacional l'acostament de l'empresa cap al creixement sostenible.
El Premi illy SustainArt Prize es va establir en el 2008 a ARCO, i la primera edició va reconèixer al jove artista brasiler Matheus Rocha Pitta. En la seva segona edició, en el 2009, el premi va ser atorgat a Avinash Veeraraghavan, un dels joves talents emergents de l'Índia. L'edició del 2010 reconeixia a l'artista mexicà Camilo Ontiveros, i en el 2011 de nou a un artista brasiler, el jove Andre Komatsu. L'última edició del premi va tenir lloc en el 2012 i el guardó va recaure en l'artista xilena Völuspá Jarpa.

A la imatge, la guanyadora de la darrera edició Völuspá Jarpa.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner