Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Bernat Barris presenta els seus últims treballs a la Galeria Artemisia

Bernat Barris presenta els seus últims treballs a la Galeria Artemisia
bonart les franqueses - 30/08/19
Galeria Artemisia, Art & Tendències, carrer Sant Ponç 65 de les Franqueses del Vallès, anuncia la programació per a la propera temporada.
Artemisia presenta del 6 de setembre al 29 d'octubre de el 2019 l'exposició Rodalies Nord amb els olis del pintor Bernat Barris (Granollers, 1986). Durant l'any 2019 la galeria està desenvolupat una proposta artística, a través de la qual, es busca trobar la sinergia entre les arts plàstiques i els llibre
Bernat Barris, llicenciat en Belles Arts, especialitat dibuix i actualment professor titular a la Barcelona Academy of Art de l'assignatura "dibuix expressiu", pinta a l'oli paisatges perifèrics, els "rodalies" que diem en català. S'atura en elements industrials i estructurals, sovint pesats i voluminosos, però que estan tan integrats en el paisatge que fins i tot arriben a passar desapercebuts. Antenes, cables, dipòsits ... Elements propis del paisatge suburbà a través dels quals l'artista ens convida a la reflexió sobre la transformació del territori. Sens dubte, a hores d'ara, la pintura de paisatge ja no es pot considerar com una descripció de l'espai natural, seria sens dubte una lectura immobilista de la realitat en la qual vivim. Bernat interpreta el seu entorn i el pinta responent a conceptes acadèmics: enquadrament, composició, perspectiva, primer pla, celatge i naturalment llum. Sumant a aquests premisses la seva dedicació a la pintura a l'aire lliure.
Els paisatges es transformen constantment el que implica noves estètiques, a elles es remeten les obres de Barris, dignificant aquestes noves mirades. No obstant això, no estic del tot segura si el seu treball acaba sent una reivindicació o una denúncia de l'evolució sociocultural de les nostres ciutats.
Introduït pels textos del Dr. Sergio Fuentes Milà i la Dra. Roser Masip Boladeras, algunes de les obres recollides en el llibre s'acompanyen de les paraules de David Sánchez Rueda. Amb naturalesa poètica, les paraules de David Sánchez són contundents. Sense esperit de complementar les obres, més aviat aprofitar cadascuna d'elles per compartir un pensament: la clara convicció que estem en temps de descompte. Mitjançant la fina ironia que destil·len les pintures de Bernat i les paraules de David, espectadora i lectora de la present obra, no puc més que destriar el talent i la capacitat de síntesi que tenen aquests dos artistes. Estic convençuda que la transversalitat i el pensament crític ens facilitessin un nou ordenament que permeti integrar les condicions de la nostra nova realitat.
A la imatge, obra de Bernat Barris.
Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90