FCC-Segell-banner4
El Museu de Montserrat, premi ACCA 2012

Notícies

El Museu de Montserrat, premi ACCA 2012

bonart montserrat - 21/02/13
BONART-180x180-Cervellson-Habita-el-Masclisme-EXPO-FundSERGI-banner-bonart
L’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) ha guardonat el Museu de Montserrat amb el Premi ACCA a la Millor Iniciativa Artística 2012 per “la seva decidida aposta per l’art contemporani”. Els Premis ACCA de la Crítica d’Art són proclamats anualment, des de 1982, per l’Assemblea General d’aquesta entitat a partir d’un debat obert i lliure sobre les exposicions, les iniciatives i els fets més remarcables de la temporada artística. Els guardons, que tenen un caràcter honorífic, consisteixen en un diploma amb el símbol que Joan Miró va crear expressament per a l’Associació.

El P. Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat (MDM), que ja va ser premiat per la mateixa entitat l’any 2004 arran de la publicació de l’Obra completa de Santiago Rusiñol, juntament amb Mercedes Palau-Ribes, ha valorat molt positivament la concessió d’aquest guardó, “perquè reforça la línia que estem portant a terme al Museu de Montserrat de donar importància a l’art contemporani, de ser-hi presents i d’establir contacte amb artistes de primera magnitud”. Cal dir també que el Museu de Montserrat optava també al premi a la millor exposició amb la mostra Lamentacions, de Javier Pérez, que s’ha pogut veure a la Sala Daura del MDM.

La revista bonart ha estat guardonada amb el premi a la millor revista.

El lliurament del Premis ACCA tindrà lloc el dijous 21 de març, a les 19 h, a l’auditori del MACBA, i el rebrà personalment el P. Josep de C. Laplana.

 

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells