La Conselleria de Cultura i Turisme, a través de la Direcció general de Béns Culturals, organitza el VI Curs Monogràfic de Prehistòria i Arqueologia del Centre Universitari UNED-Cartagena Art rupestre de l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, que se celebrarà del 22 al 24 de febrer en el centre UNED-Cartagena i en el Museu Nacional d'Arqueologia Subaqüàtica, ARQUA.
El curs, dirigit pel professor Sergio Ripoll, el cap de servei del Servei de Patrimoni Històric de la Comunitat, Miguel San Nicolás, i la professora de la UNED María del Carmen Berrocal, s'organitza amb motiu del XV aniversari de la declaració d'aquest bé com a Patrimoni Mundial, i comptarà amb conferències, visites guiades, taules rodones i sessions d'investigació pràctica.
Així, el divendres 22 de febrer començarà amb les conferències L'Art Paleolític de l'Arc Mediterrani, de Sergio Ripoll, i Art de l'Arc Llevantí: 15 anys com a Patrimoni Mundial, a càrrec de la cap del servei de Patrimoni Cultural de la Consellería de Turisme, Cultura i Esport de la Comunitat Valenciana.
Continuarà el dissabte 23 amb una visita guiada pel Barranc de les Graules i Cova-avenc de la Serreta de Cieza, una xerrada sobre investigació i conservació del conjunt d'art rupestre esquemàtic dels Abrics del Pou de Calasparra, i una sessió pràctica d'aixecament fotogramétric en els mateix Abrics del Pou, pel geólog del Centre Tecnològic del Marbre, Antonio Espín.
El curs finalitzarà el diumenge 24 amb les conferències Les noves tecnologies de la investigació en la conservació de l'Art Rupestre Llevantí, a càrrec de Miguel San Nicolás, Tècniques i temàtica de l'art rupestre prehistòric del professor i la UNED Francisco Javier Muñoz, i 1983-2013. Quinze anys de descobriments i estudis al voltant de l'art rupestre de l'Arc mediterrani de la Península Ibèrica, del catedràtic de la Universitat d'Alacant Mauro Hernández.
La matricula, amb places limitades, es pot formalitzar en la Secretaria de la Universitat Nacional a Distància de Cartagena. Més informació a www.unedcartagena.net