FCC-Segell-banner4
L\'exposició \

Exposicions

L'exposició "Contra Tàpies" replanteja el lloc de Tàpies en l'art contemporani

bonart barcelona - 28/02/13
BanerJaumeRiba05Impremta Pages - banner-180x178
El 28 de febrer s’ha inaugurat a la Fundació Tàpies l'exposició Contra Tàpies, un projecte valent, estimulant i molt atractiu comissariat per Valentín Roma. Una exposició que replanteja el lloc de Tàpies en l'art contemporani i que vol trencar amb molts tòpics i estereotips generats al voltant de la seva obra.

Com diu Valentín Roma, "han estat gairebé dos anys de treball en aquest projecte que va començar sent un llibre i que ha anat prenent una nova dimensió de la qual estic molt content. Hem situat a Tàpies enfront de Hockney, Pasolini, Richter, Beuys, Hirschhorn, Helen Levitt i el gran Osvaldo Lamborghini, a qui li auguro una llarga vida museogràfica, entre d'altres. Hem produït els treballs de Luis Guerra, Álvaro Perdices, Usue Arrieta y Vicente Vázquez, Pep Agut i Isaías Griñolo, sis artistes excepcionals des del meu punt de vista. Hem "rescatat" una correspondència increible de Tàpies amb Jim Jarmusch, Allen Ginsberg, Bertrand Russell, G.C. Argan y el mismíssim Heidegger. Finalment, mostrarem una sèrie de Tàpies que no semblen Tàpies o que són Tàpies "transfigurat" en Siqueiros, en Pettibon, en Giacomo Balla..."

La mostra es podrà veure fins al 9 de juny del 2013.

A la imatge, Pier Paolo Pasolini, fotograma del film “Salò o le 120 giornate di Sodoma”, 1975. © Pier Paolo Pasolini, 2013

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021