El Museu de la Nina de Castell d'Aro, gestionat per la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Castell--Platja d'Aro va rebre l'any 2012 un total de 7.954 visitants. D'aquests, el 46% (3.650) van fer-ho mitjançant la visita guiada que ofereix l'Oficina de Turisme, i el 54% (4.304) en l'entrada lliure a aquest espai cultural que reuneix més de 800 peces de totes les èpoques i d'arreu del món. Temporalment el 32% de les visites (2.520) es van concentrar en els mesos d'estiu - de juliol a setembre - quan el museu amplia el seu horari d'obertura, i el 68% restant (5.434) en els caps de setmana de tardor, hivern i primavera, una dada que consolida l'equipament com un atractiu cultural que afavoreix la desestacionalització turística.
El Museu de la Nina de Castell d'Aro, inaugurat el setembre de 1997, va celebrar l'any passat el seu 15è aniversari amb el projecte artístic de personalització de la figura de la nina tradicional catalana La Pepa. Amb la participació de 12 artistes reconeguts: Alvar, Bonaventura Anson, Eduard de Cabrera, Pep Camps, Quim Domene, José Guillén Rojas, Jaume Malaret, Navarro Vives, Ramon Pujolboira, Joan Carles Roca Sans, Vicente Romero i Isidre Vilaseca. Cada autor va reflectir el seu estil i personalitat en una peça de cartró de mesures gairebé naturals, d'1'5 metres, homenatjant aquest model de nina, la més popular i assequible -- en ser de cartró i no de porcellana - dels anys 20 als 50 del S.XX al país. Després d'un primer període d'exposició individual a diverses dependències municipals les obres es tornen a exposar totes juntes en una de les sales d'art del Castell de Benedormiens.
El Museu de la Nina de Castell d'Aro acull una exposició permanent de nines d'arreu del món a la planta baixa; i una exposició temporal de nines antigues al primer pis. El museu s'ha anat especialitzant en nines de diferents països, en consonància amb el cosmopolitisme del municipi, i s'hi poden trobar donacions de diferents ambaixades. Destaquen per la seva qualitat les utilitzades com a maquetes a França, a finals del segle XIX, per les senyores que volien comprar o confeccionar un vestit a mida, i que es feien una idea de com volien que fos un cop acabat. També s'hi troben peces creades exclusivament per a col·leccionistes, i que han estat cedides per les cases comercials de les marques Barbie i D'Antón. El museu està situat en el nucli històric de la vila, espai declarat Bé Nacional d'Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya.