David Gesalí i David Iñiguez, varen presentar el llibre La Guerra Aèria a Catalunya (1936 – 1939), una obra que repassa el primer conflicte on l’aviació va desenvolupar un paper decisiu en els territoris republicans. La presentació del llibre posa el punt i final a la mostra 14 d'abril, els anhels del poble que s’ha pogut veure a l’Edifici Miramar.
A Sitges, encara són moltes les persones que poden recordar com els avions sobrevolaven el municipi en plena Guerra Civil. Ara el llibre La Guerra Aèria a Catalunya (1936-1939) de David Gesalí i David Iñiguez de Dalmau Editor convida a reflexionar sobre aquell passat. Els bombardejos, la resposta de la societat i els refugis antiaeris, es documenten en 600 pàgines on es recullen més de 300 imatges que va generar un destacat moment de destrucció. Els dos autors han rescatat en el seu llibre els episodis més destacats de la Guerra Civil, en una obra monumental sobre un dels moments més tràgics de la història de Catalunya. Per apropar-se a aquell context històric, l’Edifici Miramar va acollir fins diumenge l’exposició 14 d’abril, els anhels del poble amb l’objectiu de recuperar la memòria de la República com a referent democràtic. El llibre es va presentar dijous passat a Sitges dijous en un acte que va comptar amb la regidora de Cultura, Mireia Rossell, i el comissari de l’exposició 14 d'abril, els anhels del poble, Josep Lluís Ribes.
Amb la intenció de recuperar la memòria de la República com a referent democràtic, l'exposició 14 d'abril, els anhels del poble ha ofert durant un mes i mig material gràfic i audiovisual sobre els canvis polítics que van fer possible la República, així com una repàs als exiliats, la cartelleria o la Guerra Civil. La mostra itinerant, que s’ha pogut visitar a la planta baixa de l'Edifici Miramar, ha estat organitzada per l'Institut d'Estudis Penedesencs, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Sitges, amb la col·laboració del Parlament de Catalunya, l'oficina del Memorial Democràtic i el Museu Memorial de l'Exili.