FCC-Segell-banner4
Una fotografia del Parc de Recerca Biomèdica, Premi OpenFoto 2012

Convocatòries

Una fotografia del Parc de Recerca Biomèdica, Premi OpenFoto 2012

bonart barcelona - 16/03/13
BanerJaumeRiba05thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Una fotografia del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) ha estat la guanyadora de la tercera edició del premi OpenFoto, organitzat pel festival d’arquitectura 48H Open House Barcelona que tenia objecte impulsar els visitants a aportar la seva visió fotogràfica d’aquest esdeveniment anual. L’acte d’entrega del premi s’ha celebrat a Sala Ciutat, carrer Ciutat, 2 de Barcelona, en el marc de l’exposició Portes de Barcelona que s’ha inaugurat recentment.

Manuel Brullet, l’arquitecte autor de l’edifici protagonista de la foto guanyadora, és qui ha entregat al premi al fotògraf aficionat Álvaro Ruiz. L’autor guanyador és un arquitecte nascut a Caracas (Veneçuela) que viu a Catalunya i que compta amb una presència destacada a la xarxa Instagram, amb 917 fotografies i 2.599 seguidors.

El jurat, format per Antonio Navarro, arquitecte i fotògraf especialitzat en arquitectura, Elisenda Bonet, arquitecta i directora del 48H Open House Barcelona (OHB), i Jánice Moret, arquitecta i co-organitzadora del 48H OHB, ha acordat per unanimitat concedir el primer premi a la fotografia del Parc de la Recerca Biomèdica de Barcelona “per la seva excel·lent composició, la recerca de la doble simetria mitjançant el punt de vista molt poc usual i l'aprofitament del reflex de la làmina d'aigua sobre la coberta creant un efecte hipnòtic de perspectiva central”. Cal recordar que l’edifici objecte de la fotografia guanyadora, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona dissenyat per l’estudi d’arquitectura Brullet de Luna, va guanyar l’any 2008 el premi BCN Meeting Point al millor projecte nacional. En aquesta edició, OpenFoto ha comptat amb la participació d’un total de 72 fotografies. Segons la directora del festival, Elisenda Bonet, “els participants són majoritàriament de la ciutat de Barcelona, però el seu perfil professional és molt divers”.

L’edifici més fotografiat en aquesta edició ha estat l’Hotel Santos Porta Fira, situat a tocar el recinte de Fira de Barcelona de Gran Via. Els altres dos edificis han estat l’edifici Banc Atlàntic-Torre Banc Sabadell situat a l’Av. Diagonal de Barcelona, axií com també l’edifici Media-TIC a la zona del 22@. En relació a les preferències estètiques dels participants, la meitat dels concursants prefereixen prendre imatges d’edificis contemporanis i sense públic. En l’àmbit dels enquadraments, dominen els picats i els contrapicats, com poden ser imatges d’edificis alts o ulls d’escala. Una altre tipologia d’espai força fotografiat són els edificis amb pati, com poden ser hotels, palaus o museus. Finalment, també es pot destacar la fotografia de detalls dels edificis, com són les parts amagades que els autors descobreixen a través de les seves instantànies.

En el transcurs de l’acte que ha tingut lloc a la Sala Ciutat, en el marc de l’exposició Portes obertes. Dues mirades fotogràfiques, s’ha anunciat que la quarta edició d’aquest festival tindrà lloc el proper 19 i 20 d’octubre de 2013. Amb 47.000 visites en la seva darrera edició, el festival d’arquitectura 48H Open House BCN és la principal cita de Barcelona amb l'arquitectura. Durant un cap de setmana de portes obertes, el festival permet accedir a més de 150 edificis de tot tipus: una oportunitat d'experimentar l'arquitectura de forma excepcional i completament de franc. Open House és una iniciativa oberta a tot tipus de públics i sense ànim de lucre iniciada a Londres l'any 1992, que s’ha anat introduint a altres ciutats, com Nova York, Dublin, Galway, Tel Aviv, Roma o Barcelona, entre moltes d’altres. El projecte s’adreça especialment als barcelonins i implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per “obrir la bona arquitectura a la ciutat”. Segons l’arquitecta Elisenda Bonet, “l'objectiu és fer-los viure l'arquitectura i la ciutat, donant-los l'oportunitat de remirar-la des d’una òptica cultural”.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner