FCC-Segell-banner4
Benedormiens inicia la temporada amb una col·lectiva de Marqués, Masó i Pujol

Exposicions

Benedormiens inicia la temporada amb una col·lectiva de Marqués, Masó i Pujol

bonart castell d'aro - 18/03/13
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Nial nou-180x178
Les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acolliran, del 23 de març al 21 d’abril, l’exposició Col·lectiva d’Art amb obres pictòriques i escultòriques d’Antonio Marqués, Imma Masó i Arc’º Pujol. Organitzada per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, la inauguració de la mostra serà el proper dissabte 23 de març a les 20 h amb la presència dels artistes. L’horari de visites, en entrada lliure i gratuïta, s’ha fixat els caps de setmana i festius d’11 a 13 h i de 17 a 20 h. L’exposició aplega una selecció d’obres dels artistes que van del realisme d’Antonio Marqués, l’abstracció d’Imma Masó, fins arribar a les línies i volums d’Arc’º Pujol.

Antonio Marqués Franco es va  iniciar en els estudis de dibuix i pintura a l’Escola Joan Miró de Platja d’Aro. Les seves pintures a l’oli són realistes i estan plenes de cromatisme per reflectir els racons i detalls paisatgístics que el caracteritzen. Ha participat en diverses exposicions col·lectives al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro. L’any 2006 va exposar al Parador Nacional d’Aiguablava i va participar en el Concurs de Pintura Pedro Saputo d’Almudevar (Osca), població on també va participar en una mostra col·lectiva l’any 2007.

Imma Masó va començar a rebre lliçons de dibuix a l’escola de Lluís Carbonell, a Olot i quan es va traslladar a viure a Platja d’Aro va continuar a l’escola de pintura de la vila. La seva obra segueix una línea pròpia, cercant sempre la seva personalitat i basant-se en la importància del color, i l’abstracció de la realitat. La finalitat de la pintura d’Imma Masó és fer reflexionar l’espectador i endinsar-lo dins el món de l’artista, buscant la incògnita que presenta sempre la tela.

Arc’º Pujol, pintor i escultor, és un artista autodidacta. El seu treball a foneries artístiques li ha donat l’oportunitat de compatir espai amb escultors famosos i artistes de proximitat, i a ser present a tot el procés de creació de les seves escultures: des de la creació de l’original fins a l’abstracció del motlle, el retoc de la peça, el polit, la pàtina; l’acabat i la col·locació de cada obra al seu  pedestal.  La seva col·lecció Bloqueig (2011) mostra l’evolució de volums i espais i la col·lecció Esforç (2012) col·loca a l’ésser humà en situacions que a vegades, no són gaire còmodes. És a través de la pintura on l’artista descobreix línies i volums en dos dimensions.

La mostra inicia el cicle d’exposicions al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro que continuarà amb Trobada d’Art. De l’Empordà a Galícia (del 27 d’abril al 5 de maig), seguida de la mostra de cultura popular amb les obres participants al 59è concurs de fruits del camp, flors i plantes ornamentals en motiu de Sant Isidre Llaurador (del 17 al 20 de maig). Seguidament hi haurà el 5è Concurs-Exposició de Patchwork del municipi (del 25 de maig al 30 de juny).

A la imatge, una obra de Pujol.

 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura