FCC-Segell-banner4
\

Notícies

"Bonart" rep el premi ACCA 2012 a la millor revista

bonart barcelona - 22/03/13
Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356Nial nou-180x178
L'Associació Catalana de Crítics d'Art va entregar el dia 21 de març a l'auditori del MACBA els premis ACCA 2012 que concedeix l'assamblea de l'Associació. El guardó a la millor revista ha estat concedit pels crítics catalans a  bonart que va sortir per primera vegada l'any 1999 (novembre) i que a primers de gener del 2012 va posar en funcionament el diari d'art en línia, bonart actualitat (www.bonart.cat). bonart és la primera revista d'art en català que supera els 100 números (el mes de febrer del 2013 s'ha publicat el número 157). Està editada per la gestora cultural, Anna Maria Camps i el crític d'art i gestor cultural, Ricard Planas que es a la vegada director de la revista. Josep M. Minguet, president de l'ACCA va fer la presentació dels premis i Albert Mercadé, col·laborador de la revista i membre de l'ACCA, va fer una glosa de la trajectòria de bonart.  Albert Mercadé  també va fer entrega del premi als editors i director de bonart.

La vetllada es va iniciar amb un parlament de Josep M. Minguet que va elogiar la tasca dels guardonats, a la vegada que es va lamentar del tancament del programa de Can Xalant de Mataró. Mercè Alsina, secretària de l'ACCA va donar a conèixer l'acte de l'Assamblea on es varen votar els guardons. Tot seguit, es va fer entrega dels premis on hi varen ser presents representats de tots els premiats i, també, diferents membres de l'ACCA que van comentar els motius de la concessió dels premis. Abans de l'entrega va pronunciar unes paraules l'expresident de l'ACCA, Arnau Puig. El director de bonart, Ricard Planas, en el seu parlament, va agrair la concessió del premi, a la vegada que va ressaltar el compromís de bonart amb l'art català. Va agrair la presència del diputat Pere Macias "que en aquell ja llunyà mes de novembre del 1999 va presidir la posada en marxa de la revista" i va felicitar a la resta de guardonats; felicitació que va fer extensiva "a tots els nostres col·laboradors que amb molt entusiasme i dedicació ens han ajudat a desenvolupar el projecte". Va tenir paraules d'agraïment per Arnau Puig "col·laborador de bonart des del primer dia" i també va elogiar la tasca de l'ACCA.

A més de bonart, guardonat per "el treball persistent a favor de l'art a Catalunya, a través de la informació, la crítica, la reflexió i la promoció dels seus protagonistes", es van concedir els següents premis: Exposicions d'art contemporani, premi a l’exposició Cartografies contemporàniesDibuixant el pensament, comissariada per Helena Tatay, presentada al Caixafòrum entre  el 25 de juliol i el 28 d’octubre de 2012; exposicions de recerca històrica, premi a l’exposició El Paral·lel, 1894-1939. Barcelona i l'espectacle de la modernitat, comissariada per Xavier Albertí i Eduard Molner, presentada al CCCB entre el 26 d’octubre de 2012 i el 24 de febrer 2013; Galeries d'art contemporani, premi a la Galeria A34 per l’exposició d’Antoni Llena, Obres 1967-2012, presentada entre el 22 de març i el 19 de maig de 2012; galeries d'art modern i recerca històrica, premi a la trajectòria expositiva de la galeria de Francesc Mestre; iniciatives, premi al Museu de Montserrat per la seva aposta per l’art contemporani; espais de producció i creació, premi a la programació de l’espai Can Xalant, Centre de Creació i pensament contemporani de Mataró, per la programació dels seus darrers set anys; llibres, premi, ex aequo, als llibres de Jaume Vidal i Oliveras, Galerisme a Barcelona, 1877-2012. Descobrir, defensar, difondre l’art, editat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Art Barcelona, i al llibre de Vicenç Furió, Arte y reputación. Estudios sobre el reconocimiento artístico, editat per Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i el Museu Nacional d'Art de Catalunya; iniciatives patrimonials, premi ex aequo a Cal Cego, Col·lecció d’Art Contemporani, i al Museu del Modernisme Català, de Barcelona; promoció de l'art català a l'estranger, premi a l'exposició Dalí, comissariada per J. Hubert Martin, Montse Aguer, J. Michel Bouhours i, Thierry Dufrêne, i presentada al Centre Georges Pompidou de París entre el 21 de novembre de 2012 i el 25 de març de 2013.

A les imatges, a dalt, tots els guardonats dels premis ACCA 2012; a sota, Josep M. Minguet, Ricard Planas, Montse Aguer, Albert Mercadé, Arnau Puig, Gabriel Pinos, Pare Laplana, Antoni Llena i els representants de Can Xalant, durant el seu parlament.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-