0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Cort presenta els nous responsables del Centre de Recursos

Cort presenta els nous responsables del Centre de Recursos
bonart palma - 26/03/13

El tinent de batle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha presentat avui dia 26 de març els projectes que han resultat adjudicataris del Centre de Recursos: un que gestionarà el Centre de Creació Tecnològica del Casal Solleric i un per al Centre d’Art i Creació de Ses Voltes. Gilet, que ha estat acompanyat per la directora gerent de la Fundació Palma Espai d’Art, Pilar Ribal, i dels adjudicataris, ha donat a conèixer els aspectes més destacables de cada projecte guanyador, i ha resumit l’aposta de Cort per aquest Centre de Recursos, que comença una etapa marcada pels següents principis: Nou model de gestió, de manera que hi ha una inversió pública però juntament amb una gestió proactiva del sector privat; es farà feina en xarxa, cercant col·laboradors per dur a terme un desenvolupament conjunt; amb una vocació de continuïtat des de l’experiència en acció que suposarà el desenvolupament del projecte i ambició de ser una palanca per a la promoció dels espais culturals i de la Ciutat.

Pel que fa a les qüestions destacables del projecte del Centre d’Art i Creació de Ses Voltes, que durà endavant Cultural Strategies Partnership, que avui ha estat representada per Eva i Amir Shakouri a la roda de premsa, Gilet ha comentat que planteja un nou model de gestió basat en la col·laboració institucional, l’autogestió i el patrocini de tercers. Aporta, a més, informació relativa a contactes amb empreses, patrocinadors, i institucions culturals a nivell nacional i internacional.

Un altre punt que el tinent de batle ha comentat és que la proposta està enfocada a un ampli segment de públics i professionals, amb planificació i diversificació d’iniciatives, i que són propostes d’un perfil cultural molt obert. Quant al programa de residència i intercanvi d’artistes, el projecte aporta preacords i propostes de col·laboració. I ja, més en general, s’ha tingut també en compte el perfil professional d’Eva Shakouri.

Respecte al Centre de Creació Tecnològica del Casal Solleric, que gestionarà Lluís Oller, Fernando Gilet ha recalcat el plantejament del projecte, enfocat a tots els àmbits de formació, producció i promoció de les arts audiovisuals, el media-art i la producció cultural que utilitza els nous mitjans electrònics i digitals. També inclourà una programació d’activitats segmentada i per nivells, assolint un ampli ventall de matèries i possibilitats d’especialització. A més, la gestió també preveu contactes amb altres espais de similars característiques. Gilet també ha alabat el perfil d’Oller, amb una formació acadèmica en les disciplines objecte del contracte, perfil professional multidisciplinari i amb una àmplia experiència.

Per la seva banda, Pilar Ribal, ha comentat que el Centre de Recursos enceta avui una nova etapa, que serà un centre més fructífer i que donarà resposta a les demandes. Ha destacat, també, el perfil especialitzat dels adjudicataris que van més enllà d’una simple coordinació, ja que jugaran un paper dinamitzador i actiu. Eva Shakouri, a l’hora de comentar el projecte que durà a terme al Centre d’Art i Creació de Ses Voltes, ha explicat que ja suposa un factor innovador poder collir els coneixements que tenen i aportar-los a l’Administració Pública.

Lluís Oller ha esmentat que la seva idea al Centre de Creació Tecnològica del Casal Solleric és no només que sigui un espai de difusió, sinó que la formació tendrà una importància fonamental amb programes específics en diferents nivells.

A la imatge, Amir Shakouri, Pilar Ribal, Eva Shakouri, Fernando Gilet i Lluís Oller.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90