Artur Ramon Art de Barcelona porta al Salon du Dessin de París una selecció de quaranta dibuixos de mestres antics italians i espanyols. La galeria participarà del 10 al 15 d’abril per cinquena vegada consecutiva a la fira més rellevant dedicada a l’art del dibuix. Una cita a la que porta el bo i millor de les creacions sobre paper del manierisme de Giovanni Battista Castello a la contemporaneïtat dels germans Santilari, que s’exposaran a l’estand 24 del Palais de la Bourse.
El recorregut que presenta la galeria Artur Ramon Art al Salon du Dessin comença amb exponents del manierisme del segle XVI com una extraordinària miniatura realitzada amb tempera i or el 1580 per Castello: La lapidació de Sant Esteve. Aquesta obra estarà acompanyada per altres peces d’artistes de l’entorn de El Escorial entre les que destaquen un dibuix a tinta de gran qualitat de Romulo Cincinato sobre El naixement de la Verge, l'Adoració dels Mags de Castellano o bé els de Luca Cambiaso.
El traçat històric continua amb una gran selecció de dibuixos espanyols i italians del XVIII dels que sobresurt un treball a llapis sobre vitel·la d’Isidoro de Tapia que representa la fugida a Egipte. Aquesta obra s’exposarà al costat d’un cap grotesc a tinta del genovès Salvatore Castiglione, les obres de Giovanni Battista Gaulli Il Baciccio, la sèrie mitològica de Iacopo Guarana i un exquisit dibuix de Giovanni Domenico Tiepolo que representa una nimfa marina.
La galeria barcelonina també dedicarà una paret de l’estand al Salon du Dessin de París a una col·lecció de dibuixos de caps del segle XVIII realitzats per mestres com Francisco Bayeu, Domenico Corvi o Antonio Salvador Carmona. Mentre que el XIX i el XX estaran representats a l’exposició d’Artur Ramon amb el pastel simbolista de Camille Metra Fleur des Champs, una de les poques dones dibuixants de l'època, i una figura masculina de Marià Andreu que dialoga amb la resta de peces manieristes que es mostraran.
La cronologia la tanquen cinc treballs dels germans Josep i Pere Santilari, que han volgut retre un homenatge al centenari de l’obra mestra de Proust À la recherche du temps perdu amb uns bodegons realistes de la cèlebre Magdalena a llapis grafit.
La participació de la galeria barcelonina en aquest esdeveniment de referència dins del mercat del dibuix continua amb la seva aposta per la internacionalització de l’art en paper fet a Catalunya, que enguany els ha dut a exposar per primera vegada a la fira Master Drawings de Nova York (al gener) i per quarta a TEFAF de Maastricht, el passat mes de març, a on van ser l’únic expositor català. El cicle continuarà a finals de juny i primers de juliol amb la primera participació a Master Drawings de Londres.
A la imatge, detall de "Cabeza grotesca" de Salvatore Castiglione, segle XVII.