banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Col·loqui internacional "Desplaçaments forçosos i exilis a l'Europa dels segles XX i XXI"

Col·loqui internacional \
bonart perpinyà - 09/04/13

La Casa dels Països Catalans (Universitat de Perpinyà), chemin de la Passió Vella de Perpinyà acull els dies 25 i 26 d’abril el col·loqui internacional Desplaçaments forçosos i exilis a l’Europa dels segles XX i XXI. Aquest col.loqui forma part d’una de les manifestacions que es fan a l’entorn del VI Congrés Català/Internacional de Sociologia, Societats i Cultures, més enllà de les fronteres.

Després de la realització de tres seminaris transfronterers dedicats a diferents temàtiques relacionades amb els exilis i els desplaçaments forçosos de població a Europa, ara es proposa la celebració d’un col·loqui que comporta, en part, la continuació de les discussions sorgides anteriorment i, alhora, planteja qüestions que no van ser prou explorades en aquell moment. Així mateix, també es formula la incorporació de noves temàtiques.

A grans trets, el repte d’aquest col·loqui és, a partir d’un plantejament interdisciplinari, prosseguir i avançar amb la tasca feta durant els tres seminaris. És a dir, reunir universitaris i investigadors que treballen temes, aspectes, relacionats amb els exilis i els desplaçaments forçosos a l’Europa dels segles XX i XXI. Els organitzadors del col·loqui són l’ICRECS (Institut Català de Recerca en Ciències Socials) de la Universitat de Perpinyà Via Domitia, el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera (MUME)–Memorial del Camp de Ribesaltes (MCR)–Consell Regional Llenguadoc-Rosselló i la Cinemateca Euroregional Institut Jean Vigo (IJV).

 

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021inclassificables

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1