El tinent de batlle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, ha presentat a la Fundació Pilar i Joan Miró l'exposició Joan Miró. Imagery. Joan Miró. Iconografia, que se celebrarà a partir del proper dia 25 d'abril fins el 9 de juny al Museu d'Art Contemporani de Moscou on s'exposaran més de 100 obres entre pintures, escultures, dibuixos, llibres il·lustrats, fotografies obra gràfica i objectes diversos.
Fernando Gilet es va mostrar molt satisfet de poder anunciar i presentar aquesta nova exposició "ja que és la primera gran exposició de Miró a Moscou i es fa de la mà de Palma", reiterant que "Palma té la ferma voluntat d'esdevenir territori Miró¨. La vinculació de l'artista amb Palma, gràcies a la generositat que va tenir amb ella, és la millor promoció exterior que es pot fer de la nostra ciutat. No hi ha dubte que davant el nou concepte de destinació que volem, exposicions com aquesta es converteixen en la millor promoció exterior de la ciutat".
El tinent de batle de Cultura ha recordat que aquesta exposició a Moscou "se celebra després de les de Roma, Yorkshire i Gènova, on més de mig milió de persones ha conegut l'obra de Miró i la seva vinculació amb Palma. Cal ressenyar que aquesta exposició arriba en un moment en què es preveu que el turisme rus augmenti un 40 per cent, sent Balears la segona destinació preferit pels russos".
Fernando Gilet ha insistit que "aquest any, la Fundació Pilar i Joan Miró tindrà dues exposicions itinerants a Europa, i en les dues, els visitants podran experientar, sentir i participar de l'esperit mironià que tan sols i de forma exclusiva es pot trobar a la nostra ciutat on disposem del Taller de Son Abrines, també conegut com Taller Sert, i de Son Boter, veritable essència de la seva creació. Treballat l'impacte exterior i creat el producte intern a través del tiquet Miró, l'objectiu de Palma-Territori Miró és la de seguir avanzant segur de les seves grans possibilitats com a motor cultural i de referència".
La mostra inclou fotografies i documents que vinculen Miró amb els Ballets Russes de Serge Diaghilev, que va visitar els estudis de Miró i Max Ernst a París el 1926 i els va encarregar els decorats i vestuari de Romeu i Julieta a ballet. Les obres que es presenten en l'exposició provenen de diversos prestadors, tot i que el gruix més significatiu de l'exposició el constitueixen obres del fons de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.
L'exposició Joan Miró. Iconografia, coincidira amb la celebració del 120 aniversari del naixement de l'artista, succeït el 1893 i forma part del Festival Internacional Obert de les Arts Bosco di Ciliegi, un dels esdeveniments socials més importants de la capital moscovita.
El projecte és el resultat del treball de col·laboració entre la Fundació i el Museu d'Art Modern de Moscou, que ha comptat amb el patrocini de la Fundació Bosco Ciliegi, diari rus Vesti, Grup Serra i el suport de l'ambaixada d'Espanya a la Federació Russa.
A les imatges, a dalt, obra de Miró Sense títol del 1974. Col·lecció Fundació Pilar i Joan Miró. A sota, Fernando Gilet, al costat de la directora i comissària de l'exposició, Elvira Cámara i la conservadora, María Luisa Lax, en un moment de la presentació de l'exposició de l'obra de Miró a Moscou.