0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Visites guiades a l'exposició "Baldomer Gili i la fotografia" al Museu Morera

Visites guiades a l\'exposició \
bonart lleida - 26/04/13

El Museu d'Art Jaume Morera de Lleida organitza un programa d'activitats paral·leles a l'exposició temporal Baldomer Gili Roig i la fotografia, mostra que es va inaugurar el passat mes de març i que està tenint una gran acollida per part del públic. Entre les activitats programades, en primer lloc, s'ofereixen visites comentades a l'exposició adreçades al públic en general a càrrec d'Oriol Bosch, coordinador d'exposicions del Museu i comissari de la mostra. En aquest sentit, s'han programat tres visites: el diumenge, 28 d'abril, a les 12.00 h; el diumenge, 12 de maig, a les 12.00 h, organitzada amb motiu de la Festa Major; i el dissabte, 1 de juny, a les 18.30 h. Per altra banda, cal recordar que el Museu, ofereix durant tot l'any per a tots aquells que ho desitgin visites comentades per a grups amb prèvia concertació horària.

El programa tindrà el seu punt àlgid amb la celebració del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, el proper dissabte, 18 de maig. En aquest dia tan especial, les portes del Museu romandran obertes fins a les dotze de la nit per tal que els visitants puguin gaudir de l'exposició fins ben entrada la nit. A més de visites comentades (a les 20.00 h i a les 22.00 h), es durà a terme una Viquimarató, activitat coordinada per Esther Solé, viquipedista resident del Museu. La Viquiamarató serà una trobada oberta a tothom que vulgui aprendre a editar a la Viquipèdia per ampliar el màxim possible els continguts de l'exposició i de la col?lecció del Museu a l'enciclopèdia lliure. Inclourà una visita guiada a l'exposició i un petit curs d'edició wiki per a usuaris novells. En aquest cas, serà necessari que tots aquells que hi vulguin participar hauran de portar el seu propi ordinador portàtil. 

Finalment, el programa d'activitats es clourà amb un interessant Taller de Fotografia Estenopeica que anirà a càrrec d'Emili Morreres, fotògraf i professor de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol. En aquest taller, que es durà a terme el diumenge, 2 de juny, a les 11.00 h, els participants podran assistir a l'experiència de treballar amb una càmera stenopeica (una senzilla capsa fotogràfica) i introduir?se en el principi de la cambra fosca. El taller inclou una presentació teòrica i una pràctica amb una càmera estenopeica, amb la qual es realitzarà una presa fotogràfica i el corresponent revelat i processat de la imatge. Per tal de participar en aquest taller, no calen coneixements previs de fotografia. 

Totes les activitats del programa són gratuïtes, excepte el Taller de Fotografia Estenopeica (5,00 euros per persona). Tant el taller com la Viquimarató requereixen d'inscripció prèvia, tràmit que es pot realitzar a través del telèfon 973 700 419, el correu electrònic obosch@paeria.cat o directament al Museu d'Art Jaume Morera (carrer Major, 31, Edifici Casino, 1a. planta, Lleida).

A la imatge, "Models", 1910 de Baldomer Gili.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1