La regidoria de turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro convoca, en motiu de la festivitat de Sant Isidre Llaurador (del 18 al 20 de maig), el 59è Concurs de fruits del camp, flors i plantes ornamentals, que repartirà prop de 4.000 euros en premis. Es guardonaran propostes de fruits de camp (paneres, conjunt, millor fruit, i treball artístic amb fruits); i flors, plantes i conjunts ornamentals (rams, rams i treballs infantils, testos, ikebanes, ornamentació, i espais exteriors). La inauguració de la mostra serà el dissabte 18 de maig al Castell de Benedormiens (19.30 h) i el lliurament de premis, l’endemà diumenge 19 de maig (13 h). Les composicions participants s’exposaran el diumenge 19 de maig (11–13 h i 17–21 h), i el dilluns dia 20 (11–13 h i 17–19 h). També dins l’horari de l’exposició la regidoria de serveis socials realitzarà la recollida d’aliments per a la confecció d’una panera solidària.
Aquest concurs i exposició s’emmarca en la celebració de la festa de Sant Isidre Llaurador a la vila de Castell d’Aro, que proposa un conjunt d’activitats culturals i de participació que permeten la redescoberta de tots els seus atractius històrics, patrimonials i naturals. El programa d’actes, més enllà de l’exposició, s’iniciarà el dissabte 18 de maig amb el taller Com preparar olis aromàtics amb les plantes del jardí a càrrec de Carme Bosch (17.30 h), animació infantil a la Plaça de la Constitució amb Lluís Pinyot (18 h), i un taller de natura per a infants amb el Grup de Natura Sterna (19 h). L’endemà diumenge 19 de maig hi haurà missa a l’Església de Santa Maria (12 h), la conferència Les flors de les bruixes a càrrec de Carme Bosch al Castell de Benedormiens (17 h), xocolatada popular a la Plaça de la Constitució (18.30 h), i darrerament, concert a l’Església amb la Coral de la Vall d’Aro (19.30 h).
El Castell de Benedormiens, origen del poble de Castell d’Aro, apareix documentat per primera vegada l’any 1041. Al seu voltant es va formar el poble, mentre que les masies més allunyades es fortifiquen i fins i tot s’edifiquen torres de defensa. L’any 1970 l’ajuntament n’encarrega la primera restauració. Se’n conserva la part més antiga, del segle XI, que és la més propera a l’església. Al 1983 les sales del castell s’habiliten per fer-hi exposicions. Al 1996, el nucli antic de la vila és declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat. Castell d’Aro esdevé actualment el referent cultural del municipi gràcies a diverses propostes tan importants i destacades com el Pessebre Vivent (el més antic de Catalunya i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya), les composicions florals en motiu de Sant Isidre Llaurador, el Mercat Medieval a les darreries d’estiu o les exposicions que es desenvolupen a les sales d’art del Castell de Benedormiens. També es la seu del Museu de la Nina, especialitzat en nines de diferents països, en consonància amb el cosmopolitisme del municipi, i amb un fons de més de 800 peces.