banner-oro-1280x150

Exposicions

La galeria Guillermo d'Osma obre la temporada amb l'exposició ‘Biomorfismo. 1920-1950’

La galeria Guillermo d\'Osma obre la temporada amb l\'exposició ‘Biomorfismo. 1920-1950’
bonart madrid - 10/09/19

La galeria Guillermo d'Osma inaugura la temporada amb l'exposició Biomorfismo. 1920-1950, on s'exposaran al voltant de 60 obres entre olis, dibuixos, fotografies i escultures. És la primera vegada que s'organitza una exposició amb l'ambició d'analitzar i mostrar aquest fenomen artístic. El biomorfisme es caracteritza per l'ús recurrent d'un tipus de formes plàstiques senzilles i irregulars que evoquen el món orgànic o biològic: neurones, amebes, cèl·lules, constel·lacions ... Són generalment curvilínies i susciten una impressió de moviment, evolució o transformació. Les formes resulten familiars alhora que intrigants, situades a la zona fronterera entre la figuració i l’abstracció.

Es tracta d'un corrent bastant desconeguda però molt present en l'art de l'avantguarda internacional. No va existir mai com un moviment artístic com a tal; va ser més aviat un corrent plàstica que va marcar a un gran grup d'artistes de diferent índole i procedència que entre 1920 i 1950 van evolucionar des dels seus posicions anteriors i van produir obres amb grans coincidències estètiques, que ens fan plantejar-nos aquesta producció com un fenomen nou i individualitzat de gran interès.

La present exposició estarà composta per obres d'artistes de procedència cubista (Picasso, Fernand Léger i Georges Valmier), dadaista (Hans Arp i Francis Picabia), vinculats a la Bauhaus, (Laszlo Moholy-Nagy i Vassily Kandisnky), surrealistes (Hans Bellmer , Joan Miró, Óscar Domínguez, Victor Brauner, Arshile Gorky, Roberto Matta, Remedios Varo), constructivistes (Torres-García, Luis Castellanos, Auguste Herbin, Jean Helion, Cesar Domela, Leon Tutunjian, Luis Fernández, Étienne Béothy, Robert Michel i ella Bergmann-Michel) i un gran grup de creadors de caràcter més independent (Le Corbusier, Julio González, Alfred Reth, Serge Charchoune, Willi Baumeister, Germán Cueto). La mostra es completa amb un conjunt d'obres realitzades per artistes espanyols (Palència, Bru Vila, Àngel Ferrant, Maruja Mallo, Lekuona, Gabriel Celaya, Alfonso Olivares, Togores, Alemany), molts d'ells relacionats amb l'Escola de Vallecas, la seva vinculació tel·lúrica i l'art prehistòric i iber.

A la imatge, detall de la peça CH7, Laszlo Moholy-Nagy, 1939.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px