DP_Bonart-1280x150px

Notícies

El Fotomaig arriba a la desena edició

El Fotomaig arriba a la desena edició
bonart sitges - 02/05/13

Sitges s’omplirà d’exposicions i activitats per promoure la fotografia del 4 al 19 de maig. L’esdeveniment fotogràfic celebra els deu anys amb novetats com la incorporació del vestíbul de l’Hospital de Sant Joan Baptista com a sala expositiva i l’aposta per una mostra interactiva a la Biblioteca Santiago Rusiñol per descobrir els títols de llibres. 

Amb l’objectiu de divulgar la fotografia, Sitges acull del 4 al 9 de maig, el Fotomaig, el certamen anual d’aquesta disciplina artística que inclou un ampli ventall d’activitats. Per celebrar els deu anys, el Fotomaig presenta diverses novetats com la incorporació del vestíbul de l’Hospital de Sant Joan Baptista com a sala expositiva i l’aposta per una mostra interactiva a la Biblioteca Santiago Rusiñol. En total, seran 8 els espais del municipi, on s’exhibiran més de 400 fotografies de temàtiques i estils ben diferents.

Amb la voluntat de fomentar més la fotografia i involucrar el públic, es podrà visitar una mostra interactiva a la Biblioteca Santiago Rusiñol. Sota el títol Endevina el títol del llibre, el públic podrà intentar esbrinar quina obra s’amaga darrere les 21 imatges presentades. Al vestíbul de l’Hospital de Sant Joan Baptista hi haurà 18 fotografies relacionades amb la Festa Major de Sitges, mentre les dues entitats centenàries acolliran les obres finalistes i guanyadores de dos concursos fotogràfics. Al Casino Prado Suburense es podran contemplar les 40 obres del concurs infantil i a la Societat Recreativa El Retiro s’hi podran observar les 65 instantànies relacionades amb el concurs dedicat als Viatges. L’Espai Cultural Pere Stämpfli aplegarà 50 imatges del guanyador del Premi Catalunya i els finalistes del Certamen de la Federació.  

En paral·lel, a l’Edifici Miramar es podran contemplar tres mostres diferents. La primera és una col·lectiva amb 156 instantànies de la secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, impulsors del Fotomaig. La segona mostra exposarà 36 imatges, entre les fotografies guanyadores i finalistes de la tercera edició del concurs Ral·li Fotogràfic, i per últim, la tercera exposició mostrarà les 2 obres guanyadores del primer concurs fotogràfic del Festival Jazz Antic de Sitges (J.A.S.).

Com cada any, el Fotomaig convida una entitat i aquest 2013 és l’Agrupació Fotogràfica Diafragma de Vilafranca que amb 59 anys de vida ja té una llarga trajectòria, que es veurà reflectida a l’Estudi Vidal a través de 30 fotografies de temàtica lliure. Finalment, la capella de la Fundació Ave Maria acollirà una selecció d’instantànies d’Enric Aguilera, un fotògraf i dissenyador gràfic reivindicatiu que va retratar a la dècada dels 70 i 80 el moviment social a Barcelona. Actualment, però Aguilera ha dirigit la seva carrera més cap a l’àmbit de la publicitat. Per complementar les exposicions, el Fotomaig també programarà una sèrie d’activitats com xerrades, lliuraments de premis i projeccions de fotografies audiovisuals d’autors sitgetans.

La secció fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans, entitat organitzadora del Fotomaig, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, volen que l’esdeveniment serveixi per incrementar el nombre d’aficionats a la fotografia, una xifra que cada cop augmenta més amb nous seguidors gràcies, sobretot, a les noves tecnologies.

A la imatge, una de les fotografies que es poden veure a l’exposició de la Biblioteca Santiago Rusiñol. Autor: Andreu Noguero.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px