Aquest estiu, Somerset House de Londres acollirà la major exposició retrospectiva d’una icona de la gastronomia mundial, Ferran Adrià i el restaurant que va crear per convertir-lo en el millor del món: elBulli. La mostra elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food” mostrarà l’art de la cuina i la cuina com a art mirant-s’ho des de dins del ja llegendari laboratori i cuina del reconegut restaurant de cala Montjoi que durant més de 50 anys va delectar amb els seus sopar. La mostra, que obrirà portes el proper 5 de juliol, s’ha presentat a Londres, en un acte que ha comptat amb la presència del xef.
Ferran Adrià ha esdevingut, amb el pas dels anys, una icona de la gastronomia mundial. La tasca feta des d’elBulli, considerat el millor restaurant del món durant cinc anys consecutius, ha merescut el reconeixement mundial i ha marcat el camí de la cuina del futur. Els noms de Ferran Adrià, Juli Soler, Albert Adrià i de tot l’equip creatiu d’elBulli s’associen amb valors com ara la reflexió, el talent, la innovació, el lideratge, el treball en equip, l’obra ben feta, la internacionalització i la solidaritat. Una feina que va més enllà de l’àmbit estrictament gastronòmic i n’abasta altres com l’art i la tecnologia.
L’exposició arriba a Londres després d’haver estat durant un any al Palau Robert de Barcelona, on va assolir xifres rècord de visitants. L’edició de Londres, patrocinada per Estrella Damm, s’ha realitzat amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat i l’Institut Ramon Llull. La majoria de fotografies gastronòmiques que s’hi veuran han estat cedides per elBulli2005-2011, un catàleg culinari de més de 14.000 pagines que es publicarà al Regne Unit al gener de l’any vinent.
A la imatge, Ferran Adria (Foto Sam Mellish)