El Museu del Tapís Contemporani de Sant Cugat del Vallès romandrà tancat fins a finals de juny per actualitzar l’exposició permanent. Amb aquesta reforma es vol reforçar el discurs pedagògic amb un recorregut cronològic de les col·leccions. La decisió per una exposició cronològica dels fets i les obres reforça el discurs que fa èmfasi en l’evolució que va fer el tapís des de principis del s. XX fins els nostres dies i fent-la més entenedora per al visitant.
La intenció és que un espectador sense cap coneixement previ pugui entrar i sortir del museu amb un nou bagatge cultural sobre el tapís contemporani, sense necessitat d’una guia especial. Tot i que els textos d’exposició són redactats en català, el visitant podrà obtenir fulls de sala en castellà i anglès, i en un futur incorporar també el francès, ja que part de la tradició i dels possibles visitants internacionals del museu són arrelats a França. D’aquesta manera es facilita també la relació amb el Musée Jean Lurçat et de la Tapisserie Contemporaine d’Angers.
El reforç pedagògic també anirà acompanyat d’un reforç gràfic i un augment de peces, passant de les actuals 31 a un total de 44 peces originals, algunes d’artistes de reputació internacional, com la polonesa Magdalena Abackanowicz, que després de Jean Lurçat, és l’altra motor de la renovació creativa i tècnica del tapís actual.