Cluster és el programa d'espai Trapézio (Mercat de Sant Antón, 2a. planta, local 16. Carrer Augusto Figueroa, 24 de Madrid) de treballs videogràfics en format instal·lació monocanal. Després de presentar vídeos de Félix Fernández (Cluster #1), Daniel Jacoby (Cluster #2) i Boris Labbé (Cluster #3), en aquesta ocasió comença una col·laboració amb Cal Cego. Col·lecció d'Art Contemporani. I, si fins a aquest moment els clusters es presentaven numerats, en aquesta ocasió una lletra C ho acompanya. Cluster #C-Douglas Gordon és podrà veure del 23 de maig al 9 de juny del 2013.
C de col·lecció, C de Cal Cego i C de celebració: Espai Trapézio compleix dos anys d'activitat treballant amb art contemporani i la cultura dels nostres dies, des de dins del Mercat de Sant Antón. Dos anys amb propostes arriscades, amb artistes joves, amb diferents formats i amb el desig de treballar per millorar la situació contextual. Per l'Espai Trapézio aquest és un moment de reflexió i avaluació, però també és necessari parar-se a gaudir per seguir amb l'energia que demana un projecte d'aquest tipus.
Celebració significa tenir el plaure de presentar la col·laboració que incia amb Cal Cego. Col·lecció d'Art Contemporani, una de les col·leccions particulars més importants que existeixen a l'Estat espanyol. Un exemple de col·leccionistes que entenen que no únicament es tracta de comprar objectes sinó que el suport a la producció, la investigació i el desenvolupament en art són clau per definir en present pensant en el futur.
Espai Trapézio presenta Play dead, Real estafi (Other way) (2003), peça videogràfica de Douglas Gordon, un dels referents internacionals de l'art del nostre temps. Nascut a Escòcia en 1966, Douglas Gordon ha realitzat exposicions individuals en espais com Tate Britain a Londres, MoMA a Nova York, Deutsche Guggenheim a Berlín, va ser premiat amb el Turner Prize l'any 1996 i ha representat Gran Bretanya en la Biennal de Venècia. La seva obra, al voltant de la relació de la galeria amb la imatge, la memòria, l'emoció i el temps, investiga sobre la construcció visual i la creació de referents.
El treball de Douglas Gordon, de la mà de la col·lecció Cal Cego. Col·lecció d'Art Contemporani, presentat a Cluster #C confronta l'espai de l'art -la galleda blanca- amb les formes i moviments d'un paquiderm. A la sala d'exposicions hi ha un elefant. L'estàtic i el grácil canvien de significat. La potència i l'humà ocupen llocs segurament lluny del previsible.