Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Ramon Casanova "El boig de l'Hispano" al Palau Robert

Ramon Casanova \
bonart barcelona - 10/05/13

El Palau Robert de Barcelona presenta del 15 de maig al 31 d’agost l’exposició Ramon Casanova i Danés. 1892/1968. El boig de l’Hispano. L'exposició reivindica la figura de Ramon Casanova, empresari, inventor, creador, innovador i personatge avançat a l’època.

La mostra gira al voltant d’un personatge que va néixer a Campdevànol el 1892 i va desenvolupar una intensa tasca a la seva població natal i a Ripoll fins a la Guerra Civil. L’exposició s’estructura en tres aspectes clau de Ramon Casanova: la innovació i l’emprenedoria, la reconversió de l’empresa La Farga Casanova i el compromís amb Catalunya.

Ramon Casanova, un dels precursors dels motors de reacció, ha aconseguit el reconeixement internacional amb un espai d’exposició permanent al Museu de Hunstville a l’U.S. Space and Rocket Center de la NASA, a Alabama (Estats Units), que el considera un dels pioners de  l’aeronàutica moderna per haver construït i patentat un estatoreactor o motor de reacció el 1917 , molts anys abans que els alemanys fessin servir aquest sistema de propulsió per a les seves bombes volants V-1.

Va contribuir, juntament amb el seu pare, a transformar la farga familiar en una metal·lúrgia moderna. L’empresa va ser pionera a Espanya i una de les primeres a utilitzar la forja per estampació en la fabricació de peces per als motors Hispano Suiza i a obtenir acer inoxidable. Les seves invencions i el comportament avançat al seu temps van valdre-li el sobrenom d’“El boig de l’Hispano” (L’Hispano era el nom del barri on vivia).

La seva capacitat d’iniciativa, talent i visió de futur el van portar a executar diversos projectes. Les seves inquietuds no es van cenyir solament a l’àmbit professional, sinó que van abastar camps com el catalanisme polític, els esports o la literatura. De la trajectòria política cal destacar la fidelitat a uns ideals catalanistes i demòcrates, més que a una formació política concreta.

 

 

Nial nou-180x178Eude, generic

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal