FCC-Segell-banner4
Fundació MAPFRE presenta el Dublín d\'Eamonn Doyle

Exposicions

Fundació MAPFRE presenta el Dublín d'Eamonn Doyle

bonart madrid - 11/09/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Nial nou-180x178
La Fundació Mapfre presenta la primera exposició dedicada a l'obra d'Eamonn Doyle a l'Estat, que explora el treball més recent del fotògraf irlandès, conegut per la seva «trilogia de Dublín». La mostra romandrà oferta fins al 26 de gener.

La mostra, comissariada per Niall Sweeney, inclou la mirada personal de l'artista sobre la capital irlandesa - el drama i el ritme de la ciutat, la seva llum, la seva textura i els seus habitants - i també la sèrie coneguda com K, que engloba imatges de figures espectrals recollides a la costa oest irlandesa i en el paisatge d'Extremadura.

L'exposició, composta por153 fotografies, 5 foto llibres i una videoinstal·lació de 9 pantalles, s'articula en sis seccions temàtiques. La mostra dedicada a l'obra de Eamonn Doyle explora el treball més recent del fotògraf irlandès (Dublín, 1969). En viure al centre de la capital irlandesa, Doyle fotografia seus voltants des d'angles inesperats, revelant una visió original de la ciutat i els seus habitants. Les seves sèries i, ON i End., Conegudes també com la trilogia de Dublín, amb el seu ús estratègic de la retallada i l'enquadrament, transmeten moments de quietud i d'energia frenètica, de soledat i de comunitat. En reunir aquestes fotografies, la nostra exposició permet al públic experimentar el ritme únic del Dublín de Doyle.

L'obra més recent de Doyle, K, és el seu treball més misteriós i personal. Les fotografies en color de gran format mostren una sèrie de figures espectrals que canvien constantment de forma i estan situades davant dels dramàtics fons de la costa oest d'Irlanda i d'Extremadura. Aquestes obres, i la seva instal·lació, al·ludeixen a la tradició irlandesa del keening, un lament vocal pels morts, i neixen en part com a resultat de la pèrdua prematura del germà i la mare de l'artista. Amb les fotografies espanyoles de la sèrie K, Fundació MAPFRE continua amb la seva missió de donar suport a destacats fotògrafs en la realització de nous treballs fotogràfics a Espanya.

Doyle, que a més d'un reconegut fotògraf també ha fet incursions com a productor musical, representa una important figura en la vida cultural de la seva ciutat natal. Va ser el fundador del Festival d'Arts Electròniques de Dublín -actiu durant gairebé una dècada- i actualment s'ha bolcat en la fotografia creativa a peu de carrer. De fet, el seu primer publicació va ser definida pel reconegut fotògraf britànic Martin Parr com "el millor àlbum de fotos de carrer" de l'última dècada.

La major part del seu treball es produeix en el centre de la ciutat de Dublín i els seus voltants. En els seus més de dues dècades de trajectòria artística ha exposat en galeries de Dublín, París, Londres, Nova York o Madrid, entre moltes altres.

L'exposició de Fundació MAPFRE es va estrenar el 2019 a la RHA Gallery de Dublín, abans de viatjar a Madrid, i s'ha convertit en la major exposició de l'obra de Doyle realitzada fins a la data. Ell segueix vivint i treballant allà on va començar tot, a casa de Parnell Street a Dublín, en el soterrani segueix operatiu l'estudi de D1 Recordings.

Aquesta mostra es complementa amb un catàleg il·lustrat, dissenyat pel comissari de l'exposició, Niall Sweeney, que conté assaigs de Sweeney, a més de textos del cineasta Bob Quinn, del músic i compositor David Donohoe i de la historiadora del disseny Lisa Godson, PhD .

 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021